SVAKA DRUGA JE 'MIS SVIJETA'

Uz alkohol su svaka žena i muškarac 10 odsto ljepši: A sjutra?

Muškarcima i ženama koji su popili kriglu i po piva, osobe na fotografijama izgledale su deset odsto prvilačnije nego prije alkohola
2783 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 15.08.2019. 20:23h

Alkohol opušta ljude, čini ih  hrabrijim, ali ponekad i previše hrabrim. Naime, naučnici su se pozabavili pitanjem šta se dešava u mozgu kada se popije nekoliko piva? Kod muškaraca, pored raznih glupih ideja, dešava se da stave “naočare” od kojih im svaka druga djevojka u klubu djeluje kao mis svijeta. Doduše, te “naočare” nose i djevojke, samo ih one mnogo brže skidaju.

Naučnici su tražili od ispitanika, muškaraca i žena, da popiju kriglu i po piva i da 30 minuta kasnije ocijene privlačnost 20 muških i 20 ženskih lica (muškarci su gledali fotografije gdje su žene i obrnuto). Otkrili su da, iako su i jednima i drugima lica na fotografijama bila za 10 odsto prvilačnija nego prije alkohola, ženskom dijelu ispitanika to povećanje privlačnosti se ujutru izgubilo, dok je kod muškaraca ostalo isto, prenosi Men's Health.

To znači da ukoliko muškarci završe sa nekom manje privlačnom djevojkom uveče, vjerovatno će vam se i ujutru svidjeti, ali da li je to dovoljno za početak veze? Prema stručnjakinji za seks i veze, sociološkinji dr Pepper Schwatz, veze mogu nastati iz ovakvih situacija, samo morate biti pažljivi. U nekim slučajevima, kaže ona, alkohol je neizbježan: “Postoje ljudi koji ne prilaze osobama suprotnog pola osim u pripitom stanju”.