Prijetnja za sve: Navika koja veoma šteti seksualnom životu

Svaki četvrti ispitanik potvrdio je da je najmanje jednom u proteklih pola godine gledao neku seriju umjesto seksa s partnerom.
7185 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Istraživanje objavljeno u „Wall Street Journalu“ otkrilo je da se sve više mladih ljudi svojevoljno odriče seksa zbog jedne druge aktivnosti. U pitanju je gledanje Netflixa ili nekih drugih kanala s bezbrojnim serijama i filmovima.

U istraživanju je učestvovalo 1000 ljudi. Naučnici su postavili konkretno pitanje ispitanicima: „Jesi li se tokom posljednjih šest meseci nekada odrekao/la seksa zbog gledanja serije ili filma?“

Rezultat je nevjerovatan: svaki četvrti ispitanik odgovorio je sa „Da!“ i time potvrdio da je najmanje jednom u proteklih pola godine gledao neku seriju umjesto seksa s partnerom, piše Buka.

Ispitanici od 39 godina su smanjili postotak: naime, tek 16 posto ih je odgovorilo potvrdno - dok je u grupi od 18 do 38 godina čak 36 odsto priznalo da su zbog serije odbijeni, a 30 odsto je odbilo partnera. Inače, 86 posto ispitanika reklo je da vrijeme koje provode gledajući serije s partnerom smatraju zajedničkim „kvalitetnim vremenom“, te imaju osjećaj da ih gledanje serija zbližava.

Povremen odmor na kauču uz neku dobru seriju umjesto seksa vjerovatno neće ugroziti vezu, a ni osjećaj sreće ili samopouzdanja. Međutim, ako sedmo veče za redom odbijemo partnera i kažemo mu da je trenutno bitnija vrlo napeta serija, onda bi ipak trebalo malo razmisliti...

Bonus video: