NE ŽIVITE U ZABLUDI

Deset velikih mitova o seksu

Ako vaš partner odluči da vas prevari to ne mora značiti da je ljubav umrla, ali šalje siguran znak da vas ne poštuje
16419 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Needpix.com
Ilustracija, Foto: Needpix.com

Mitovi o seksu utiču na to da se osjećamo loše i najčešće su neistiniti. Koji su istina, a koji laž?

Muškarci žele seks više nego žene

Laž. Ispostavilo se da želja nije ključna stvar zbog koje muškarci traže više seksa. Ostali faktori imaju veliki uticaj, npr. velika je vjerovatnoća da će većinu kućnih poslova obaviti žena. To je nešto što je iscrpljuje. Hormoni, takođe imaju veliki uticaj i učiniće da u određenom periodu mjeseca žene imaju veću potrebu za seksom. Ali, one sa više emocija stupaju u seksualne odnose tako da ga neće moliti ako nije raspoložen.

Dobri su samo iskusni ljubavnici

Vrlo je vjerovatno da će neko ko zna dosta o seksu i ima prilično seksualnog iskustva biti bolji u krevetu od djevice. Ali ako ste ludo zaljubljeni u nekog ko i nije baš iskusan, moguće je da ćete baš sa njim doživjeti najbolji seks u životu. Dobar seks ima dosta veze sa percepcijom i sa mozgom isto kao i sa tehnikom i obdarenošću.

Afro-Amerikanci imaju veći penis

Istina. Afro – Amerikanci imaju veći penis. Prema jednoj studiji, Azijati imaju najmanji penis, u prosjeku dugačak 12 cm, pripadnici bijele rase 15.5, a Afro-Amerikanci od 17 do 20 cm.

Srećni parovi najčešće imaju dobar seks

Kako da ne. Pronađite par koji ima ludački dobar seks svake noći nakon nekoliko godina zajedničkog života... Ovu ideju odmah izbacite iz glave. Realan život sa svojim pritiscima svima stane na put. Da li to znači da vaša prijateljica koja tvrdi da ima fantastičan seks i poslije pet godina braka i dvoje djece laže? Možda. A možda i misli da vi imate odličan seks pa ne želi da vam prizna da ga ona nema. Ili je njeno poimanje dobrog seksa drugačije od vašeg. Možda ga stvarno i ima, jednom mjesečno. Sve to je subjektivno.

Samo spontani seks je dobar seks

Neka nebo čuva vašeg partnera ako mislite da je ovo istina. Želja je jaka na početku vaše veze, ali nakon 18 mjeseci nivo hormona opada. Ako imate sreće, jer kod nekih parova ova želja opadne nakon devet meseci. Mada nema mjesta panici. Ovo ne znači da više nikada nećete privući jedno drugo, samo je potrebno da podsjećate tijelo i mozak koliko zapravo volite seks. Spontani seks najčešće je dobar, ali samo planiranje tog čina, predviđanje i razmišljanje o tome kako će se desiti može da poveća želju.

Muškarci su skloniji 'švrljanju'

Ova konstatacija je najvjerovatnije tačna, ali u znatno manjoj mjeri nego što bi pomislili. Kada je potrebno otkriti detalje u vezi sa svojim seksualnim životom, muškarci imaju tendenciju da svoje podvige preuveličavaju, dok su žene sklonije davanju nešto umjerenijih odgovora. Veliku ulogu, naravno, igra i privlačnost osobe. Atraktivna i seksualno otvorena žena najvjerovatnije će imati više partnera nego manje privlačan muškarac koji je istih godina kao i ona.

Ako su prevarili svog partnera to znači da ga ne vole

Ovo je potpuno netačno. Ako vaš partner odluči da vas prevari to ne mora značiti da je ljubav umrla, ali šalje siguran znak da vas ne poštuje ukoliko ste se dogovorili da budete u monoganmoj vezi.

Žene ne vole pornografiju i 'prljav' seks

Ne žele baš sve žene krevete prekrivene laticama ruža i romantične poruke. Sasvim je normalno da vole i brz, neobuzdan seks. Svaka žena je priča za sebe i ovdje se ne može generalizovati, ali sasvim je sigurno da muškarci nijesu jedini koji imaju „prljave“ snove.

Većina žena doživljava orgazam tokom seksa

Međutim, realnost je ipak malo drugačija. Svega 30 odsto žena uspijeva da dođe do orgazma tokom penetracije, što je činjenica koju vrijedi ponavljati sa vremena na vrijeme ne bi li se stvari promijenile. Većini žena potrebna je i dodatna stimulacija, ali to ne mora biti greška muškaraca.

Muškarci su uvijek spremni na seks

Ako vam ova konstatacija pred očima stvara sliku 17-ogodišnjeg mladića koji po prvi put u svom životu ima djevojku, vjerovatno ste u pravu. U ovom slučaju, sasvim je sigurno da će on tokom cijelog dana maštati i razmišljati o seksu, međutim, kada se prođe pubertet i ostali dijelovi njegovog života polako počinju da dobijaju na važnosti. Svakodnevica pruža sasvim dovoljno prilika da se muški libido smanji - posao, porodica, računi...sve ovo utiče na seksualnu želju i spremnost na seks. 

Preporučujemo za Vas