Uništava vam seksualni život: "Sitnica" koju možete promijeniti

Skrivanje sopstvenog tijela mnogim ženama je prioritet tokom seksualnog odnosa, zbog čega ne mogu da se opuste niti da uživaju u potpunosti
8555 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.10.2019. 19:31h

Dobar seksualni život odražava se i na ostale djelove vašeg života. Osobe koje imaju redovne seksualne odnose generalno su uspješnije i srećnije. Ali, šta ako nijeste zadovoljni sa svojim seksualnim životom?

I male promjene u navikama mogu puno toga da poprave. Ženama nije lako da se opuste, posebno ako se bore s viškom kilogramima ili iz nekog drugor razloga naleze mane svom tijelu, pa im samim tim i samopouzdanje pada. Skrivanje sopstvenog tijela mnogim ženama je prioritet tokom seksualnog odnosa, zbog čega ne mogu da se opuste niti da uživaju u potpunosti.

Stručnjaci za veze i terapeuti savjetuju na koji način možete da napravite „čudo“ za svoj seksualni život i to samo jednom sitnicom. Dajte kompliment svojoj partnerki ili partneru.

Studija koja je objavljena u časopisu „Journal of Sex and Marital Therapy“ obuhvatila je 200 žena starih između 18 i 30 godina koje su u tom momentu bile u vezi. Stručnjaci su ih ispitali o tome kako se osećaju kada je riječ o njihovom tijelu i šta njihovi partneri misle o svom izgledu. Žene su davale odgovore o svom seksualnom životu, koliko često osećaju seksualnu želju, stepen uzbuđenja, da li doživljavaju orgazme…

Rezultati su pokazali da su žene koje su se osjećale nesigurno zbog svog tijela, doživljavale manje zadovoljstva u krevetu od onih žena čiji partneri na njihov izgled nijesu gledali kao na preduslov za zadovoljstvo i koji su često znali da pohvale svoje partnerke i njihov izgled, uprkos „nesavršenostima“.

Žene koje osjećaju da su privlačne svojim partnerima imaju bolja seksualna iskustva, a osećaju se atraktivnije ako ih njihovi partneri prihvataju kakve jesu. Jedan od zaključaka je i da muškarci koji znaju kada treba da daju kompliment svojoj partnerki, važe za bolje ljubavnike.

Bonus video: