Prepoznajte lažljivca u sekundi: Najčešće koriste ove fraze

Odgovaranje na pitanje postavljanjem novog pitanja je najčešći znak da osoba laže
4754 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Obratite pažnju na stvari koje izgovaraju. Kod lažljivaca ćete često primijetiti ove fraze:

To je otprilike sve

Riječ „otprilike“ jasno daje do znanja da vam osoba nije rekla sve, nego "otprilike sve". Lažljivci se često skrivaju iza ove fraze jer tako pokušavaju da kamufliraju zašto nijesu baš sve rekli, a ako znate da prepoznate laž, znaćete i pametnije da se suprotstavite lažljivcu, piše index.hr.

Nema dokaza za to

Umjesto da se fokusira na ono šta jeste ili nije istina, lažljivac voli da se sakrije iza stvari koje nijesu dokazive. Time vam jasno daje do znanja da im je istina manje važna, a da su im važnije stvari koje se mogu ili ne mogu dokazati.

Zašto bih to uradio?

Svaka žena koja je uhvatila muškarca u laži je bar jednom čula ovo začuđeno pitanje. Odgovaranje na pitanje postavljanjem novog pitanja je najčešći znak da osoba laže.

Zašto me optužuješ?

Umjesto da odgovori na pitanje koje mu je postavljeno, lažljivac će postavljanjem ovog pitanja htjeti da prebaci krivicu i da natjera osobu koja je optužuje da se izvini. Tako lažljivac pomjera fokus sa sebe i na drugu osobu.

Ne sjećam se da sam to uradio

Lažljivi ljudi često pokušavaju da ovom izjavom umanje osjećaj krivice i odgovornosti. Da bi se sjećala da nešto nije uradila, osoba se mora sećati onoga što jeste uradila, a ako se samo brani izjavom da se ne sjeća, jasno je da laže.

Bonus video: