DEVET ISKUSTAVA

Tren kad shvatite da je vaš brak gotov: I dinosaurusi mogu biti okidač

Usisao sam stan, obrisao prašinu, oribao WC, oprao i objesio dvije ture veša, promijenio posteljinu, otišao u nabavku namirnica, dočekao je sa skuvanom večerom. Njena reakcija: 'A zašto nisi oprao suđe?'
4611 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odluka o razvodu uvijek je bolna. Ponekad ljudima treba puno vremena da je donesu, a ponekad je jednostavno potrebna sekunda da shvate kako više ne žele biti sa svojim partnerom. Koja to kap može preliti čašu kada je u pitanju ljubav? To su otkrili korisinici popularne stranice Reddit koji su pokrenuli zanimljivu raspravu pod nazivom "Trenutak u kojem ste znali da je vaš brak gotov". Iskreno su s ostalim korisnicima podijelili svoje priče o razvodu.  Zadovoljna.hr prenosi djelove priča o kojima se najviše raspravljalo. 

1. Moja bivša žena udebljala se 80 kilograma tokom 10 godina braka, ali nikada mi to nije smetalo i nikada nijesam komentartrisao njenu tjelesnu težinu. Jednog dana isprobavao sam prastari dres svog omiljenog kluba i bio mi je uzak jer sam nabacio nekoliko kila. Rekao sam da ću morati da kupim veći dres, a ona je na to odgovorila: 'Nećemo trošiti novac na tvoj glupi dres. Moraćeš da smršaš.'

2. Nije želio da radi. Napravio bi veliku paradu oko traženja posla, napisao molbe i onda ih sakrio u autu i nikada ih ne bi predao. Kap koja je prelila čašu bio je trenutak kada sam pronašla molbe u automobilu.  

3. Saznala sam da ima ljubavnicu. Umjesto da odmah ostavim idiota rekla sam da ćemo pokušati da popravimo brak i tražila da ostavi ljubavnicu. Odgovorio mi je: 'Ali šta ako ti i ja ne uspijemo?' Tu sam pukla.  

4. Nije bila religiozna kada smo se upoznali. Deset godina kasnije rekla mi je da ću ići u pakao zato što vjerujem u dinosauruse.

5. Varala me, ali mislio sam da ćemo ipak uspjeti da spasimo brak. Šest mjeseci kasnije zaprijetila mi je razvodom jer sam se pristojno ponašao prema konobarici u restoranu. Kada smo došli kući, rekao sam joj da je naš brak gotov. Sljedeći dan otišao sam kod advokata i predao papire za razvod. Vratio sam se u restoran, tražio konobarici broj telefona i danas smo srećno zaljubljeni i u braku. Hvala mojoj bivšoj što me gurnula u ruke ovoj predivnoj ženi.  

6. Puštena sam kući iz bolnice zbog problema sa slijepim crijevom. Suprug me čekao u upaljenom automobilu nekoliko kilometara dalje. Nazvao je svog šefa i rekao da će uzeti slobodan dan da bi brinuo o meni. U stvarnosti je odmah legao u krevet i cijeli dan igrao igrice. U kući nije bilo hrane i rekao je da neće ići u prodanicu jer misli da je to moja dužnost. Pitala sam ga može li spremiti večeru za nas, on se zbog toga posvađao sa mnom, a nakon toga sam mu rekla da mi takve stvari ne trebaju u životu. 'E pa onda se možemo razvesti', rekao je. 'Može', odgovorila sam.'

7. Odlučio sam da u petak obavim sve kućne poslove kako bismo imali opušteni vikend. Usisao sam stan, obrisao prašinu, oribao WC, oprao i objesio dvije ture veša, promijenio posteljinu, otišao u nabavku namirnica, dočekao je sa skuvanom večerom. Njena reakcija: 'A zašto nisi oprao suđe?'

8. Šest sedmica nakon vjenčanja pitao me smije li ići na sastanak sa koleginicom. Odmah smo pokrenuli razvod.

9. Bili smo u zajedno šest godina i čitavo vrijeme jedna njena prijateljica je govorila da nijesam dovoljno dobar za nju, da ne zarađujem dovoljno i da će nam zbog toga život biti grozan. Nikada nijesam bio bogat i novac mi nije puno značio, nalazio sam sreću u drugim stvarima. Jednog dana rekla mi je da će me ostaviti ako ne nađem bolje plaćeni posao. Ja sam ostavio nju isti dan.

Od tada je prošlo 10 godina. Bio sam na poslovnom putu sa svojom divnom ženom i pogodite ko nas je posluživao u baru prije leta? Moja bivša i njen najbolji prijatelj. Dao sam im napojnicu i rekao: 'Izgledate kao da vam ovo treba više nego nama.' Najbolje pivo koje sam ikada popio.

Nikada se nemojte zaljubiti u nečiji stil života, njihove stvari i bankovni račun. Zaljubite se u osobu koja će biti vaš najbolji prijatelj i nikada vas neće iznevjeriti.