MOŽE NA BRZINU, ALI...

Iz ženskog ugla: Koliko ukupno mora trajati seks za potpuni užitak?

Istraživanje časopisa "Journal of Sex Research" otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta
16841 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Istraživanja su dokazala da je prosječno trajanje seksa između pet i osam minuta, ne uključujući predigru koja je važna za potpuni seksualni užitak. Ali -  je li to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko minuta, ali idući podatak parove bi trebao da motiviše da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju. Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da seksualni čin traje duže.

Istraživanje časopisa "Journal of Sex Research" otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora trajati barem 25 do 30 minuta.

"Uvijek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći te ćete lakše postići orgazam", savjetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.