Google: Šta se najčešće pretražuje o ljubavi, seksu i vezama

Najtraženiji pojam ove godine je bio „ghosting“ - situacija kada partner s kojim ste izašli nekoliko puta jednostavno naprasno nestane - pretvori se u duha
3535 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Google krajem svake godine objavi statistiku 'guglanja', odnosno najtraženijih pojmova tokom godine. Kao i obično, puno su se tržili savjeti i odgovori o trendovima vezanim uz seks i veze. Otkrićemo koja su pitanja o ljubavi koje su ljudi najčešće 'guglali' ove godine.

1. pitanje: Šta je „ghosting“?

„Ghosting“ znači da je partner s kojim ste izašli nekoliko puta jednostavno naprasno nestao iz „veze“, odnosno ne javlja se više i ne odgovara na poruke. Broj pitanja o goustingu porastao je ove godine za 421 odsto, prenosi 24online.info

2. pitanje: Šta je „gaslighting“?

Geslajting je kad jedan partner pokušava da manipuliše drugim. I to toliko dugo dok onaj drugi ne pomisli kako je nešto kod njega pogrešno, kako je napravio grešku ili je odgovoran za nešto (a nema veze s tim).

Ovaj fenomen dobio je naziv prema filmu „Gaslight“ u kojem suprug pokušava da uvjeri svoju suprugu da je izgubila razum. Ovaj pojam se ove godine tražio 416 procenata više nego tokom 2018.

3. pitanje: Šta je „breadcrumbing“?

„Mrvice“ su aktuelni trend – jedan partner šalje s vremena na vrijeme neku poruku ili ‘lajkuje’ (ili komentariše) fotografiju na društvenim mrežama. To radi s namjerom da drugu osobu „drži na laganoj vatri“, a da ne mora puno da se trudi ili da dà. Potraga za ovim nazivom porasla je ove godine za 333 odsto!

4. pitanje: Seks na prvom sastanku?

Da li je seks na prvom sastanku OK ili je totalno nedopustiv? To se ove godine pitalo 313 odsto više korisnika interneta nego prošle.

5. pitanje: Izlaziti s kolegom: da ili ne?

Ovo pitanje postavilo je na Guglu 281 odsto više korisnika nego lani.

Bonus video: