U minut: Koliko tačno treba da traje prvi ljubavni sastanak

Pravilo da prvi sastanak traje 57 minuta može vam donijeti određene olakšice
4020 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prvi ljubavni sastanak treba da traje 57 minuta i riječ je o sasvim dovoljno vremena da popijete kafu i saznate osnovne informacije o osobi koja vam se dopada. Kako piše Men's Helth, prvi izlasci su prvenstveno namijenjeni povećanju interesa i privlačnosti između dvije osobe.

Nauka objašnjava da možete nekog privlačnog upoznati i u tri sekunde. odnosno, da su potrebne sekunde kako biste shvatili postoji li privlačnost među vama.

Pravilo da prvi sastanak traje 57 minuta može vam donijeti i određene olakšice. U slučaju da vas osoba koja sjedi preko puta vas uopšte ne privlači, biće vam lakše da prihvatite da ste izgubili samo sat života.

Bilo bi dobro da osobu s kojom izlazite na vrijeme obavijestite o svom pravilu prvog sastanka i da možete bez daljeg objašnjavanja ustati i otići kada vrijeme istekne, bez osjećaja neugodnosti, bespotrebnih orazjašnjavanja ili izbjegavanja poljupca 'za laku noć'.

Takođe, 57 minuta je idealno vrijeme za ljude koji imaju puno obaveza, ali i za one "slobodnije" to je i više nego dovoljno vremena da porazgovarate o sebi, interesovanjima, ciljevima i drugim životnim pojedinostima koje mislite da su bitne da se kažu na prvom sastanku.

Pored toga, 57 minuta je dovoljno da imate povod da zakažete drugi sastanak ukoliko vam se dopalo druženje sa tom osobom. Takođe, idealno je da prođe nekoliko dana prije ponovnog viđanja. Ukoliko spriječite da vam sastanci predugo to će vas "spasiti" od neugodnih priča ili mogućih preuranjenih životnih planova.

Stručnjaci su naveli da je prerano da prvi sastanak traje duže od 57 minuta jer se time stvara suprotan efekat i smanjuje se želja i potreba za ponovnim susretima. Koja je tačno matematika pokazala da je idealno vrijeme baš 57 minuta, a ne, recimo, sat vremena, nije razjašnjeno. Ako ništa - zvuči zabavnije.

Bonus video: