BEZLIČNE BROJKE

Mnogo, malo...ili? Da li je moguće pretjerati sa seksom?

Postoje neke statistike prema kojima „prosječni“ odrasli čovek ima seks otprilike jednom nedeljno. Ali istina je da su to bezlične brojke
11287 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ponekad su žene zabrinute jer uopšte ne žele seks. Nekada su to htjele, ali sada ne osjećaju potrebu. Druge žene, možda imaju drugačiji problem i stalno imaju potrebu za intimnim odnosima.

Budimo iskreni. Ako neko - recimo, vaš partner - vjeruje da želite seks previše često i izgovara to sa osudom, ne brinite, nije do vas. Samo pokušava da prebaci odgovornost na vas zbog različitih temperamenta. Postoji li ograničenje? Ne. Ne postoji zvanična količina seksa koja se oslanja na prosečnu odraslu osobu. Postoje neke statistike prema kojima „prosječni“ odrasli čovek ima seks otprilike jednom nedjeljno. Ali istina je da su to bezlične brojke.

Možda imate manje seksa ili više - zavisno od vaše želje ili okolnosti. Dakle, umjesto da se zapitate: „Nije li prečesto vođenje ljubavi loše?“, Zapitajte se: „Da li sam zadovoljna količinom seksa koji imam u životu?“

Evo potpuno normalnih razloga zbog kojih zdrava žena možda često želi seks:

  • imate visok libido;
  • tako demonstrirate ljubav prema partneru i prema sebi;
  • seks vam pomaže da smanjite stres;
  • pokušavate da zatrudnite;
  • samo je zabavno.

Glavni simptom da imate "previše seksa" je dosada. Nove poze nijesu ohrabrujuće, a seks imate kao iz navike. Tada dolazi vrijeme da se odmorite ili probate nešto drugo.

Preporučujemo za Vas