Za parove koji se svađaju u izolaciji: Spasonosni savjet

Ako vam se čini da je ovo beskorisan savjet, razmislite o tome koliko ste u posljednjoj svađi uopšte čuli šta onaj drugi hoće da kaže
2571 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ako ste već sedmicama u izolaciji sa partnerom, moguće je da je među vama počela doza netrpeljivosti i da na površinu izlaze i najmanji problemi, koji nikad do sad u vašoj vezi nijesu bili kamen spoticanja.

Seksolog Grejs Hazel podijelila je nekoliko savjeta za sve parove koji se u ovome prepoznaju i koji sada prolaze kroz teška vremena. Objasnila je kako komunikacija treba da bude iskreno izražavanje misli i osjećanja, ali da treba i da osluškujemo partnerove potrebe, čak i ako nama ono što govori zvuči kao napad ili kritika.

Kad osećaju da se bliži svađa ili prepirka, napominje Hazel, parovi bi trebalo da isprobaju petominutnu komunikacionu vježbu: „Ako stvarno želite nešto da riješite, postavite tajmer da oboje imate oko pet minuta da za kažete ono što vas muči“, objašnjava ona za Mirrori dodaje da partnera za to vrijeme ne bi trebalo prekidati, čak ni „kolutanjem očima“ čemu je i sama, priznaje, sklona.

Nakon toga, onaj koji je do tad govorio postaje slušalac, a tako se možete mijenjati sve dok oboje ne budete osjećali da vas je ovaj drugi čuo i razumio.

„Pravilo od pet minuta najvažnija je stvar koju sam naučila i počela da primjenjujem u vezi“, kaže seksolog.

Ako vam se čini da je ovo beskorisan savjet, razmislite o tome koliko ste u posljednjoj svađi uopšte čuli šta onaj drugi hoće da kaže.

Bonus video: