Šta je veći neprijatelj boljeg seksa: Ženski stid ili muški strahovi?

Bilo da im manjka iskustva ili ga imaju i na pretek, žene su u konstantnom strahu od muške osude. Jedan od najvećih strahova muškaraca je da se neće pokazati kao dobri ljubavnici
4073 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Žene često vjeruju da je 'jači pol' pun samopouzdanja, ali ovaj zaključak je zapravo neopravdan i uglavnom netačan. Svoje nesigurnosti muškarci su jednostavno naučili vrlo vješto da sakriju od očiju javnosti, jer je upravo to ono čemu ih uče još od malena.”Muškarac ne bi trebalo da plače”, jeste rečenica koja im se nameće još od ranog djetinjstva, te je prikrivanje emocija za njih postala svakodnevica.

Ova vrsta ponašanja često je ženama je strana, društvene norme dopuštaju im da budu senzitivnije kada je riječ o ljubavi, ali im istovremeno nameće stidu.

ŽENSKI STID

Fizički izgled

U odeći su sigurne, međutim kada dođe trenutak da se skinu pred partnerom, po glavi im se motaju misli koje su posljedica nametnutog 'idealnog izgleda, koji često sugerišu mediji. Ukoliko vas je izabrao zbog vaše ličnosti, neće mu biti bitno koja je veličina vašeg grudnjaka.

Kontracepcija

Odgovornost prema sopstvenom tijelu ni u kom slučaju nije razlog za sramotu. Predlaganje upotrebe prezervativa svom partneru ne bi trebalo da vam stvara nelagodu, jer na ovaj način dokazujete da ste osoba koja vodi računa o sebi i svom zdravlju, a i o partneru istovremeno.

Seksualne fantazije

Veliki broj pripadnica ljepšeg pola svoje skrivene fantazije čuva za sebe, kako ne bi morala da pokreće “neprijatne” razgovore sa partnerom u vezi sa seksom. Baš ovo može biti uzrok nezadovoljstva i lažiranja orgazma, što može dovesti do mogućih prevara u potrazi za užitkom, što svakako nije rešenje.

Prethodno iskustvo

Bilo da im manjka iskustva ili ga imaju i na pretek, žene su u konstantnom strahu od muške osude. Kada prihvatite i zavolite sebe baš takvim kakve jeste, to će uraditi i vaš partner, bez obzira na to koliko ste partnera prije njega imale.

MUŠKI STRAHOVI

Loš seks

Moguće jedan od najvećih strahova koje muškarci gaje kada je riječ o seksu jeste da se neće pokazati kao dobar ljubavnik ili da će kompatibilnost sa partnerkom nestati kada se nađu u krevetu.

Disfunkcionalni 'saučesnik'

Veliki problem muškarcima predstavlja strah da njihov 'saučesnik' neće funkcionisati kada bude vreme za akciju. Muškarci su vrlo osetljivi kada ova tema stupi na snagu, te ukoliko se vaš partner nađe u ovakvoj situaciji ohrabrite ga lijepim riječima i budite strpljive.

Nezadovoljstvo partnerke

Pored sopstvenog zadovoljstva, muškarcu je veoma stalo do toga da njegova bolja polovina doživi vrhunac. Isto tako, njegovi najveći strahovi su da tokom odnosa vi lažirate orgazam, kako bi se on osjećao dobro u svojoj koži.

Prerana ejakulacija

Ova pojava direktno je povezana sa prethodnom, baš iz razloga što se muškarci boje da će žene ostati nezadovoljne ukoliko oni ne uspiju da odlože vreme ejakulacije.

Bonus video: