Vjerovali ili ne: Ovo je muškarcima u seksu veoma bitno

Zabrinutost muškaraca oko sopstvenih problema kao što su preuranjena ejakulacija ili veličina polnog organa, dijelom proizlazi iz vierovanja da njihovi problemi utiču na užitak njihovih partnerki
17191 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mnoga istraživanja pokazala su da su tokom seksa muškarci ti koji postižu orgazam u 95 posto slučajeva, dok kod žena taj procenat iznosi od 50 do 70 odsto. Istovremeno, neke žene se žale kako je muškarcima bitan samo njihov užitak i ne brinu se hoće li i žena doživjeti vrhunac. No, istina je drugačija. Iako, naravno, postoje mušarci koje nije briga da li je žena uživala u seksu, većini im je i te kako stalo.

Novinar Majkl Kaslman koji već više od 40 godina odgovara na pitanja o seksu, kaže da pitanje koje mu postavljaju mnogi muškarci glasi - kako da pomognem svojoj partnerki da doživi orgazam? Osim toga, zabrinutost muškaraca oko sopstvenih problema kao što su preuranjena ejakulacija ili veličina polnog organa, dijelom proizlazi iz vierovanja da njihovi problemi utiču na užitak njihovih partnerki.

Istina je da ti i slični problemi imaju znatno manje veze sa seksualnim zadovoljstvom žena nego što muškarci vjeruju.

Zaključak je, dakle, da mnogi muškarci brinu za svoje partnerke i njihov orgazam, a takvo mišljenje potvrdila je i nedavna studija.

Istraživači sa Univerziteta Mičigen nasumično su izabrali 810 muškaraca kojima su podijelili dvije erotske priče i dali im zadatak da ih pročitaju.

U jednoj od priča žena je doživjela orgazam, u drugoj nije. Nakon toga, istraživači su zamolili muškarce da ocijene sopstvenu muškost i seksualnu samouvjerenost. Oni koji su pročitali priču u kojoj je muškarac doveo ženu do orgazma, sebi su dali mnogo bolje ocjene, što je sugerisalo da cijene svoje pomaganje ženi na putu do vrhunca.

Na kraju, za obje strane bitno je da znaju da niko nikome ne daje orgazam. Orgazmi su poput smijeha. Komičari nijesu osobe koje tek tako uspiju da nas nasmiju. Oni nam pomažu da izrazimo emociju koja je u nama.

Isto važi i za orgazam. Partneru ili partnerki možete da olakšate proces, ali bez njihove želje i volje neće biti ničega. Zato se nemojte stidjeti razgovora o seksu i pitajte partnera šta mu odgovara, ali i izrazite svoje želje.

Takođe, jednako kao što je ženski orgazam ključan za muškarčevo seksualno samopouzdanje, to isto samopouzdanje i kod mnogih žena zavisi od muškog orgazma.

Njemački istraživači ispitali su 240 žena o orgazmu, a više od polovine njih ocijenilo je da je užitak partnera vrlo važan da i one budu zadovoljne.

Bonus video: