BIZARNI PROGRAM

Od petnaest kandidata: Jedan će biti otac njenog djeteta

Najava programa izazvala je veliki broj negativnih komentara. Jedan od komentara koji počinje pozivom da se šou ne emituje u ovom teškom vremenu, rezignirano se završava riječima "Srećno s ludilom"
4162 pregleda 1 komentar(a)
Buduća majka sa kandidatima za oca, Foto: Instagram
Buduća majka sa kandidatima za oca, Foto: Instagram

Kristy Katzmann, 41-godišnja stručnjakinja za ljepotu iz Chicaga, postala je zvijezda bizarnog šou programa 'Labor of Love' u kojem se 15 muškaraca takmiče da joj napravi dijete, javlja USA Today. U reality se prijavila jer je nedavno prekinula vezu, a kako kaže, otkucava joj biološki sat. Njeni kandidati su muškarci u 30-ima i 40-ima, a šou vodi popularna Charlotte iz serije 'Seks i grad', 55-godišnja glumica Kristin Davis.

Kristy je zadovoljna voditeljkom Kristin Davis jer obožava seriju 'Seks i grad'. 'Volim je, ona je nevjerovatna žena i glumica. Moćna je i pravi materijal za najbolju prijateljicu', rekla je za Kristen i otkrila da su 'Labor of love' snimali početkom 2019. godine. Iako ne smije da otkriva previše detalja, na Instagramu je ipak objavila fotografiju 'Baby shower partyja', odnosno zabave na kojoj se slavi rođenje djeteta. Svoja jajašca, kazala je, zamrzla je u klinici doktora Briana Kaplana u Chicagu.

'Iznenađena sam da toliko muškaraca žele da postanu očevi, kao što i ja želim da konačno osjetim majčinstvo. Želim muškarca koji će učestvovati u podizanju djeteta', rekla je.

U prvoj epizodi šou programa muškarcima je provjerena plodnost i objašnjeno im je da od toga zavisi hoće li ostati u takmičenju. Oni nijesu znali da ćeto biti uslov, pa su im ove novosti bile šok, ali na kraju su pristali.

Najava programa izazvala je veliki broj negativnih komentara. Jedan od komentara koji počinje pozivom da se šou ne emituje u ovom teškom vremenu, rezignirano se završava riječima "Srećno s ludilom".

Istorija ideje rijaliti programa stara je više od vijeka. Još je H.Dž. Vels pisao o ,,Velikom Bratu“ koji nas sve posmatra i prati šta radimo. Prema ovoj ideji je i nastao rijaliti program ,,Veliki brat“ holandske producentske kuće ,,Endemol“. Rijaliti kakvog danas prepoznajemo ( kombinacija igre, sapunice, dokumentarne drame – žanrovski veoma složen ) nastao je još 70- ih godina 20. vIJeka u Velikoj Britaniji i SAD-u. Posle holandskog rijalitija ,,Veliki brat“, ovakva vrsta programa je postala popularna širom svijeta. Televizijski producenti u svijetu su shvatili da realni šou privlači gledaoce zato što su ljudi ispred kamera isti ili bar slični kao oni. Zbog toga se u svijetu vodi bitka koja će stanica privući više gledalaca ovakvim emisijama, tako da se ponekad prelaze i granice dobrog ukusa.

Neki teoretičari smatraju da su ovakvi programi odraz demokratije i slobode medija, drugi tvrde da je to jedan od oblika manipulacije ljudima od strane nekih društvenih grupa, kao i da daju negativne uzore što se i odražava na društveni moral.