Javne kuće u Grčkoj otvorile vrata: Seksualne radnice se bune

Propisi, između ostalog, nalažu da klijent i prostitutka moraju nositi maske i da susret ne smije trajati duže od 15 minuta

5367 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Seksualne radnice iz Grčke zabrinute su da će nova pravila o zaštiti njih samih i njihovih klijenata od zaraze koronavirusom, imati negativan učinak na poslovanje, piše Cyprus Mail.

Naime, 15. juna usvojena su nova pravila prema kojima prostitutke u toj zemlji moraju bilježiti imena, prezimena i telefonske brojeve svojih klijenata kako bi u slučaju potrebe sa njima mogla da kontaktira epidemiološka služba.

"Pa koji klijent će htjeti da nam oda svoje lične podatke? Kažem vam, biće gladnih!", rekla je Anna Kouroupou, transeksualna žena koja vodi grupu podrške za seksualne radnice 'Crveni kišobran'.

Javne kuće širom Grčke svoja vrata ponovno su otvorile u ponedjeljak, ali u skladu sa novim pravilima koja nalažu da klijent i prostitutka moraju nositi maske i paziti da im glave ne budu previše blizu, da se posteljina mijenja nakon svakog klijenta, da klijenti ostave svoje lične i kontakt podatke, kao i da da susret ne traje duže od 15 minuta, prenosi Jutarnji list.

"To je smiješno", kaže Rita, vlasnica jednog bordela u središtu Atine.

U ponedjeljak naveče, promet je bio solidan, ali s obzirom na nova pravila, prostitutke ne znaju koliko će to trajati.

"To je posve ludo", kaže Rita dok broji 15 eura koliko joj je ostavio klijent.

Oni koji se bave ovom vrstom posla, željno iščekuju povratak na posao jer tokom karantina nijesu imali pravo ni na kakvu pomoć. Kouroupou je, zato, organizovala prikupljanje pomoći za najugroženije.

Ona i njene brojne koleginice boje se da će zbog strogih pravila morati da pređu u ilegalu. Takođe odbacuju ideju da bi ljudi ispred javnih kuća mogli da čekaju u redovima udaljeni jedni od drugih po dva metra.

Bonus video: