Ukoliko ovo radite na prvom sastanku: Drugog neće biti

Stalno provjeravanje telefona otkriva nepoštovanje vremena i energije druge osobe

8602 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuttertsock
Ilustracija, Foto: Shuttertsock

Stručnjaci i samci kažu da postoji jedno ponašanje koje je apsolutno neprihvatljivo na prvom sastanku. Prema istraživanjima u kojima je učestvovalo 3.000 ljudi, previše gledanje u telefon tokom prvog sastanka najveći je mogući grijeh i gotovo je sigurno da neće biti drugog izlaska.

U istraživanju iz 2017. godine, koje je sprovela aplikacija za izlaske, 2.000 samaca pitali su šta je za njih ponašanje koje ne tolerišu tokom izlaska. Pokazalo se da je najčešći prestup kada neko previše gleda u svoj telefon. Takvo ponašanje može imati značajne negativne učinke na bilo koji odnos jer signalizuje da ono što se događa na vašem telefonu ima prednost pred osobom koja je prisutna.

Pored toga, 2019. kompanija za istraživanje tržišta i analizu podataka pitala je više od 1.000 odraslih Amerikanaca šta je najgore što može da se desi na prvom sastanku, a muškarci i žene složili su se da je to neprestano gledanje u telefon. U tom istraživanju 69 posto muškaraca i 70 posto žena reklo je da ih odbija kada neko gleda u telefon umjesto da razgovara.

Stručnjak za veze Džejm Bronstejn kaže da bi pretjerana upotreba telefona na prvom sastanku mogla biti "znak nesigurnosti ako neko osobi s kojom je izašao pokazuje koliko je važna odgovaranjem na poruke ili pozive tokom sastanka".

"Mislim da to može otkriti ograničenu želju i otvorenost osobe za emocionalnu povezanost i nedostatak obzira prema potrebama i željama druge osobe. Stalno provjeravanje telefona otkriva nepoštovanje vremena i energije druge osobe, a takođe može značiti da neko u ovom trenutku nema vremena i emocionalne energije za ulaganje u vezu", kaže dr Šiva Asar.

Bonus video: