I TO JE ISTRAŽENO

Koliko susreta je dovoljno da shvatite jeste li stvoreni jedno za drugo

"Novi" partneri viđaju se u početku veze prosječno dva puta nedjeljno, a u krevetu će završiti obično nakon dvije sedmice izlazaka

4180 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koji je prvi korak u vezi na koji se odlučujete? Je li to priznanje da ste zaljubljeni? Ili ćete reći da je upravo on muškarac/žena vašeg života? Ili ćete otići zajedno u krevet već nakon prvog ili drugog izlaska?

Britanski naučnici uradili su anketu u kojoj je učestvovala više od 100.000 ljudi, sa ciljem ispitivanja navika kada je riječ o zaljubljivanju u potencijalnog partnera. U anketi je tako otkriveno da se parovi odluče za prvi seks najčešće nakon četvrtog izlaska. Međutim, prvi poljubac pada nakon drugog izlaska, i to već u prvoj sedmici "veze".

Čarobne riječi "volim te" izgovaraju se u prosjeku nakon 14. susreta – bez obzira na to vjeruju li partneri u ljubav na prvi pogled ili ne.

"Novi" partneri viđaju se u početku veze prosječno dva puta nedjeljno, a u krevetu će završiti obično nakon dvije sedmice izlazaka. Nova partnerka (ili partner) sa društvom partnera će se upoznati nakon šest sastanaka, a roditeljima će biti predstavljen/a nakon šest sedmica – ako veza krene ozbiljnim putem.

Potrebno je najmanje 60 susreta, otkriva anketa, da parovi shvate da su stvoreni jedno za drugo i da njihova veza ima perspektivu, odnosno da bi mogli da započnu zajednički život.

Preporučujemo za Vas