NE TAKO RIJETKO

Dešava se i najboljima: Greške koje muškarci prave u seksu

Seksualna terapeutkinja Lori J. Votson objašnjava da je najčešći uzrok problema u krevetu vizija o tome kako bi odnos trebalo da izgleda

8216 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Problemi u krevetu su sve češći u današnje vrijeme, ali veoma je mali broj muškaraca koji odlučuju da potraže stručnu pomoć. Seksualna terapija pomaže pri rešavanju većine problema, ali ne uči vas, kako većina muškaraca priželjkuje, novim tehnikama i trikovima kako da zadovoljite svoju partnerku.

Seksualna terapeutkinja Lori J. Votson objašnjava da je najčešći uzrok problema u krevetu vizija o tome kako bi odnos trebalo da izgleda, piše Psychology Today. Evo nekoliko grešaka s kojima se suočavaju muškarci:

1. Misle da su neprivlačni ako ne vide partnerkinu želju za seksom

Kada muškarac vidi privlačnu ženu, u njemu se budi seksualna želja i dolazi čak i do delimične erekcije. Međutim, kada žena vidi privlačnog muškarca, mala je vjerovatnoća da će se dogoditi isto. Umjesto toga, ona će mu reći da dobro izgleda. Do toga dolazi jer je muškarcima seksualna želja ukorenjena u tijelu, dok ženama treba mnogo više stimulansa koji potiču iz njihove mašte.

2. Frustracija zbog ženskog sporog ‘zagrijevanja’

Iako bi žene možda voljele da se, poput muškaraca, brzo uzbude, njihova fiziologija jednostavno im to neće dopustiti. Ako je žena svjesna muškarčeve frustracije ili bijesa koji je time izazvan, do uzbuđenja će doći još teže.

3. Vjeruju da dobar seks zavisi samo od njihove izvedbe

Intimnost s partnerom može se narušiti ako se žena pretjerano brine o muškarčevoj erekciji i koliko će ona dugo potrajati. Ako muškarac teško dolazi do erekcije, on će morati da se dobro koncentriše kako bi postigao vrhunac i to ga može fizički i emocionalno udaljiti od partnerke. Muškarac bi, na primjer, u tim trenucima ženi mogao da šapuće koliko je želi i slično. Ako dolazi do preuranjene ejakulacije, dobro je reći partnerki da je to zato što ne može da se suzdrži jer je ona toliko seksi. Laž, ali mala.I zapamtite, oralni seks može biti odlična zamena za seks.

4. Prebrzi genitalni dodiri

Muškarci žele da se žene što prije uzbude, a kako oni vole direktnu stimulaciju genitalija, misle da njihove partnerke žele isto. Međutim, nije isto. Ako se prebrzo pređe na genitalne dodire, partnerka nema dovoljno vremena za psihološku pripremu, pa se neće uzbuditi.

Još jednom - 'polakote'.

Preporučujemo za Vas