Ne glume samo žene vrhunac, već i muškarci: Evo zašto i kako

Rašireno je vjerovanje da samo žene glume orgazam. Međutim, to rade i muškarci – nedavno rađeno istraživanje pokazalo je čak da to rade puno češće nego što se misli

6983 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U istraživanju Univerziteta Quebec naučnici su se pozabavili pitanjem zašto muškarci glume orgazam. Ispitali su o toj nezgodnoj temi 230 muškaraca starih između 18 i 29 godina. A oni su priznali da su otprilike kod jedne četvrtine svih seksualnih susreta s partnerkom -glumili orgazam. Razlozi za to su višestruki: seks je trajao predugo, nisu više mogli da održe erekciju, izgubili su želju tokom seksa ili su bili preumorni, prenose 24sata.

Jesu li ti muškarci izuzetak?

Čini se da nijesu. U istraživanju Univerziteta Kansas iz 2010. godine su naučnici ispitali 180 studenata i došli do rezultata da je oko četvrtina ispitanika barem jednom u životu odglumila orgazam.

Kako uspijeva prevara

Muškarci pokušavaju da odglumei orgazam „akustičnim signalima“ – to jest glasnim stenjanjem te jakim napinjanjem tijela nakon kojeg slijedi potpuno opuštanje. Ako nosi kondom, onda nam je teško dokučiti šta se i je li se desilo. Muškarci brzim skidanjem i bacanjem kondoma sprječavaju žene da primijete glumi li ili ne. Kod seksa bez kondoma, tu je brzi odlazak u kupatilo...

Kako otkriti je li glumio

Iznenađujuće jednostavnim trikom: dodirni ga sasvim nježno po njegovom osobito osjetljivom mjestu. Nakon orgazma je tvoj partner u većini slučajeva ekstremno osjetljiv na dodire. Ako ne reaguje osjetljivo na dodire, moguće je da nije doživio orgazam.

Šta ako je glumio

To zavisi od toga kakva je veza sa seksualnim partnerom. Ako je to bio tek seks za jednu noć, onda se ne isplati trošiti energiju na razgovor o tome. Ako se radi o dugotrajnoj vezi, onda je važno utvrditi zašto je glumio orgazam i koliko često to radi. Možda bi htio da nešto novo pokuša s tobom ili je u nekom području svog života pod stresom. Budi iskrena s njim i daj mu do znanja da ga razumiješ i da si tu za njega. Osim što ćeš svom seksualnom životu dati novi zamah, vjerojatno će i vaša veza dobiti novi, puno uzbudljiviji smjer.

Bonus video: