Spasonosno pravilo: Tri sata koja vam mogu spasiti brak

Sva zamjeranja, sve što nam je tiho nagrizalo brak, sve je jednostavno nestalo - posvjedočila je jedna mlada majka

8933 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ljudima koji žive u braku i imaju malu djecu nije lako da dođu do predaha. Upravo taj problem mučio je Bek Day, majku dvoje djece od kojih jedno ide u vrtić, a drugo u školu. Dane je provodila na nogama, žurno ispunjavajući jednu za drugom obavezom. Svaki put kada bi se njezin suprug počastio kratkim popodnevnim spavanjem, jer mu se činilo da se djeca sama zabavljaju, osjećala je bijes.

"Upravo je jedno takvo spavanje, tokom bezazlene subote, uvelo pravilo 3x3 u naš brak - i premda to tada nisam znala, to je bio katalizator velike, pozitivne promjene", ispričala je za Kidspot.

Naime, nakon žustre svađe nakon muževog drijemanja, popričali su o brizi za djecu. Njen suprug je priznao da je "kretenski potez" nestati i ostaviti je samu da se brine za djecu. Takođe, oboje su priznali da su došli do tačke kad su bili toliko umorni da su se ponašali poput "sebičnih tinejdžera", ljubomorno čuvajući svoje slobodno vrijeme.

Pravilo podrazumijeva da svaki roditelj dobije tri sata tokom nedjelje samo za sebe. Ta tri sata se mogu iskoristiti odjednom, ali mogu se i podijeliti, jedino je bitno da svaki roditelj to vrijeme provede sam, radeći šta god želi.

Pored toga, par bi trebalo da odvoji i dodatna tri sata koji bi bili samo za njih kao par. To bi mogao da bude izlazak u grad ili pola sata svake noći kada deca odu na spavanje.

"Koristimo pravilo već mjesec dana i šokirali smo se koliko su se stvari promijenile. Dogodilo se i nešto mnogo dublje - sva zamjeranja, sve što nam je tiho nagrizalo brak, sve je jednostavno nestalo", rekla je i dodala da je zbog toga što je znala da će imati vrijeme za sebe postala automatski manje ljuta kada bi je neko prekinuo u gledanju poruka na telefonu ili čitanju knjige.

Bonus video: