KRAJ SREĆNIH VREMENA

Ako se svađate oko ovih stvari: Raskid je pred vratima

Ni jedno od vas ne želi da se udaljite, ali oboje se sve više zatvarate u sebe i umjesto da razgovarate o problemima koji vas muče, oboje birate da o njima ćutite

7216 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstok
Ilustracija, Foto: Shutterstok

Iako su svađe sastavni i neizbježni dio svake veze, postoje one, koje su signal da sa vama dvoma nešto definitivno više nije kao prije. Više se ne raspravljate oko toga ko kome poklanja više pažnje i kako se neko od vas dvoje ponašao u društvu. Sada se vaše svađe vode oko mnogo kompleksnijih problema, koji mogu ugroziti vašu vezu.

Ukoliko se vaše svađe uglavnom svode na neki od ovih problema, možda je vrijeme da se pripremite na raskid. Ili za ozbiljnu rekonstrukciju.

1. Seks

Parovi koji nisu zadovoljni svojim seksualnim životom najčešće se trude da to promijene, ali ne komentarišu to često, kako ne bi povrijedili partnera, već pronađu način da ponovo probude zaspale strasti. Ali kada ovaj trud izostane i primijetite da vaš partner sve češće spava u drugoj sobi, da je gotovo uvijek umoran ili da nema vremena, ovo postane tema broj 1 svake vaše svađe. Ukoliko se strast ugasila i umjesto da se volite, vi se uglavnom svađate, moguće je da je raskid već pred vratima.

2. Komunikacija

Komunikacija je ključ svake srećne veze, a kada primijetite da postepeno izostaje povjerenje i oboje počnete da prećutkujete neke stvari, primijetićete da su svađe sve učestalije. Ni jedno od vas ne želi da se udaljite, ali oboje se sve više zatvarate u sebe i umjesto da razgovarate o problemima koji vas muče, oboje birate da o njima ćutite. Ovo je jedan od glavnih razloga što ćete prije ili kasnije poći svako na svoju stranu.

3. Zajedničko vrijeme

Možete li da se sjetite svoje veze s početka? Jedva ste čekali da svaki slobodan trenutak provedete zajedno. Sada baš i nijeste sigurni kada ste poslednji put imali vrijeme samo za vas. Oboje imate previše obaveza, a uz to birate da čak i slobodno vrijeme provedete u aktivnostima koje vas ne uključuju oboje. U nekom trenutku nekome od vas to će zasmetati i ovo će postati jedan od glavnih povoda za sve češće svađe.

Ukoliko ste vi osoba koja je prva primijetila da stvari izmiču kontroli, skupite hrabrost i budite ona osoba koja će doneti odluku o definitivnom raskidu. Bolje da se jedno drugog sećate po svemu lepom što vam se dogodilo, nego da dozvolite da svakodnevne svađe unište vaše najlepše uspomene.