Zvuče li vam poznato? Pet laži u seksu koje žene najčeše govore

Ekspertkinja kaže da žene često govore „nikad to nisam radila“ muškarcima koji im se čine nesigurnim

14005 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Seksolog Nađa Bokondi tvrdi da se svaka žena u krevetu služi lažima i to najčešće da ne bi povrijedila ego svog partnera. Ova Australijanka smatra da se laži najčešće odnose na orgazam i veličinu polnog organa muškarca i navodi ostale veoma česte laži.

Lažni orgazmi

Kaže da je lažiranje orgazma možda efikasna taktika za završetak lošeg seksa, ali nikako nije dobro rešenje, posebno za partnerov ego. „To širi virus poznat kao ‘muškarci koji misle da su božji dar ženama u krevetu, ali su zapravo užasni u seksu'“, kaže Nađa i preporučuje ženama da se okane glume, posebno u dugim vezama.

Veličina polnog organa

Bokondi kaže da je laž o velikom muškom polnom organu poprilično česta, a objašnjava da je žene obično koriste na muškarcima opterećenim veličinom, kojima je potrebna stalna potvrda da bi se osjećali dobro.

„Ova laž najčešće se koristi kod muškaraca sa sindromom malog penisa“, kaže i dodaje da su to isti oni koji su uvjereni da je veličina povezana s mogućnošću da ženu dovedu do orgazma, ali to, tvrdi Nađa, nikako nije slučaj.

„Nemam s kim da te uporedim“

Ekspertkinja kaže da žene često govore „nikad to nisam radila“ muškarcima koji im se čine nesigurnim. „Ti si jedini muškarac kojem sam ovo dopustila“, „Obično ne radim ovo“, još su neke varijacije te laži.

„Imam nizak libido“

Prema Nađi Bokondi, neke žene koriste tu laž kako bi izbjegle seks, ali u stvarnosti ne žele da izbjegnu svaki seks već samo loš. To je izgovor koji žene koriste u vezama koje ih ispunjavaju ali nisu seksualno nabijene kao što su možda bile prije ili je seks ušao u predvidivu rutinu. Bokondijeva zaključuje da je uvijek najbolje suočiti se s istinom, jer ostalo je ionako samo odlaganje neizbježnog.

Bonus video: