Šta žene čini neprivlačnim u očima većine muškaraca

Naravno da je u redu maštati o filmskom poljupcu i romansi, ali sve bi se trebalo zadržati u granicama normale i trebalo bi razlikovati snove od jave

7766 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kako bi dokazali što to tačno odbija muškarce kod žena, američki sociolozi napravili su istraživanje u kojem je učestvovao veliki broj muškaraca koji su bili ispitani o preferencijama kod žena. Iz cjelokupnog ispitivanja sociolozi su pronašli pet univerzalnih karakteristika koje su muškarcima najodbojnije kod žena.

Nerealne želje

Žene, koje žive u svijetu snova i gledaju na život kroz ružičaste naočari, muškarci smatraju djetinjastima. Naravno da je u redu maštati o filmskom poljupcu i romansi, ali sve bi se trebalo zadržati u granicama normale i trebalo bi razlikovati snove od jave.

Kritikovanje

Iako je dobronamjeran savjet uvijek dobrodošao, previše kritikovanja i negodovanja nikome ne odgovara. Muškarci su se složili da su im nezavisne i snažne žene vrlo privlačne, ali one kritikuju sve koji nijesu poput njih, jednoglasno su im vrlo odbojne.

Bezobzirnost

Neprestano zahtijevanje i previsoka očekivanja bez razumijevanja pokazale su se, takođe, kao vrlo neprivlačno ponašanje.

Preozbiljno ponašanje

Kada su im pokazane fotografije nekoliko različitih žena, muškarci su se jednoglasno složili kako su im žene koje su pozirale bez osmijeha i s vrlo hladnim izrazima lica znatno odbojnije od onih koje su se iskreno smijale.

Forsiranje braka

Podsticanje ženidbe i forsiranje muškarca na odluku, mnogi muškarci su nazvali zastrašujućim i vrlo nepoželjnim.

Bonus video: