PITANJE SVIH PITANJA

Kakvi ste u seksu? Ovo rade oni koji su dobri

Ako imate naviku da obavite seks što prije, budite sigurni da imate još puno toga da naučite

12145 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jeste li se ikada pitali kakvi ste u odnosu na druge u seksu? To je teško procijeniti jer nikada ne možete biti sigurni govore li vam drugi istinu, a i ne postoje oni koji su 'isprobali' seks baš sa svima... Vjerovatno svi misle da su 'seks mašine' i da je iskustvo s njima nezaboravno, ali to baš i nije tako.

Ipak, kako bi mogli da znate jeste li barem na pravom putu, postoje određeni znakovi koji otkrivaju jeste li uistinu dobri u seksu ili ipak treba da se još potrudite.

1. Osjećate se povezano s partnerom

Dobar seks nije samo fizičko iskustvo, nego i osjećaj povezanosti između dvoje ljudi, koji akciju u krevetu može podići na jedan sasvim novi nivo. Da bi bili dobri u seksu, prvo treba da razumijete takvu dimenziju povezanosti s partnerom.

2. Samouvjereni ste

Samopouzdanje obično znači da ste dobri u tome što radite, a to se odnosi i na seks. Ipak, u seksu se to ne odnosi samo na pokrete koje radite, već i na to kako se osjećate u vezi sa svojim tijelom. Odličan ljubavnik/ca nije onaj koji se stalno brine zbog nečega, već je u stanju da se 'izgubi' se u osjećaju uživanja s partnerom/kom.

3. Otvoreni ste za promjene

Svi imamo neke omiljene radnje i neke koje baš i ne želimo da probamo. Dobri ljubavnici su oni koji su otvoreni za promjenu i ne boje se da isprobaju nove stvari.

4. Znate da slušate

Loši ljubavnici su obično oni koji su sebični, a zbog toga je slušanje želja i potreba svog partnera ili partnerke ključno za seks iz snova. Uostalom, seks je iskustvo koje dijelimo s nekim i zato je bitno obraćati pažnju na želje onog drugog. Bez komunikacije nije moguće biti dobar u krevetu.

5. Ne žurite

Ako imate naviku da obavite seks što prije, budite sigurni da imate još puno toga da naučite. Ključ je u tome da usporite i obratite pažnju na detalje i da budete temeljniji.

6. Radujete se seksu

Ako ste voljni za seks kada vas partner ili partnerka zavode, a i sami često inicirate seks, znajte da ste na dobrom putu. Naime, odbijanje seksa nije baš seksi i vremenom može dovesti do zamjeranja u vezi. Uz to, spontanost je seksi, a teško je biti spontan ako nekome nikada nije do akcije.

7. Zaigrani ste u krevetu

Ako želite da budete dobri u seksu, zaigranost je ključ. Naposljetku, seks je igra za odrasle i ako se zaigrate s partnerom/icom, iskustvo će biti bolje, piše The Sun.

Preporučujemo za Vas