STALNO SE ISTRAŽUJE

Svako ima svoju mjeru: Ipak, zna se koliko traje prekratak seks

Veliko istraživanje sprovedeno preko interneta na više od 3.800 seksualno aktivnih muškaraca i žena pokazalo je da zaista postoji nešto što bismo nazvali “prekratko”, “predugo” i “idealno

12437 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ako ste se ikad zapitali koliko bi seks trebalo da traje da bi druga strana bila zadovoljna ili traje li dovoljno dugo kod vas, stručnjaci tvrde da imaju odgovor. Naime, veliko istraživanje sprovedeno preko interneta na više od 3.800 seksualno aktivnih muškaraca i žena pokazalo je da zaista postoji nešto što bismo nazvali “prekratko”, “predugo” i “idealno”.

Otkrilo se da žene u prosjeku žele da seks traje 25 minuta i 51 sekund, odnosno - to je idealna mjera za njihovo zadovoljstvo, piše IFL Science.

I dok se može pretpostaviti da bi muškarci na to odmahnuli rukom, čini se da se i oni slažu jer preferiraju upravo toliku dužinu same penetracije – od oko 25 minuta i 43 sekunde.

Ali, studija je otkrila i da muškarci često nijesu objektivni što se tiče prosječnog trajanja akcije u krevetu pa često precjenjuju koliko je seks trajao.

Stvarne brojke u suprotnosti s očekivanjima

Kod 27 posto ljudi seks u prosjeku traje od tri do sedam minuta, za 18 posto njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 posto parova kaže da im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Kao glavne “krivce” za to navode muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od minuta. Više od 90 odsto žena ne može da doživi orgazam u roku od dva minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto, pišu Nezavisne.

Šta je za žene prekratko, a šta predugo

Većina žena u studijama odgovara da im je prekratko sve što traje kraće od pet minuta, dok su nešto “blaže” kod procjenjivanja onog što je predugo – za većinu je to seks koji traje duže od pola sata.

Ipak, ti podaci ne bi trebalo da deprimiraju muškarce, ističu istraživači, zbog toga što će žene zanemarivanje predigre, neiniciranje seksa i posvećenost isključivo genitalijama doživjeti kao veći prestup i grešku partnera od same dužine odnosa