BEZ DRAME

Razdoblje bez seksa: I apstinencija ima svoje dobre strane

Vrijeme bez seksa idealna je prilika da saznate šta vas uzbuđuje, a šta ne, da poradite na boljoj formi, ali i odmorite živce

5107 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Seks jača srce i produžava život, ali i “sušni” periodi imaju svojih prednosti, naročito za psihu. Višak vremena je sjajna prilika za rad na sebi i fizičkoj formi, piše Your Tango.

Bolja forma, više samopouzdanja

Žene tokom seksa mogu biti izrazito nesigurne u svoje tijelo, preispitivati se da li su dovoljno dobre ili privlačne što loše utiče na njihovo samopouzdanje. Period bez seksa mijenja prioritete, pa se višak vremena može utrošiti na vježbanje i promjenu ishrane. Bolja forma sigurno će podići samopouzdanje i poboljšati način na koji gledate svoje tijelo.

Prilika za istraživanje vlastitog tela

Razdoblje bez seksa je prilika za istraživanje vlastitog tijela. Od toga najviše mogu profitirati oni koji nikada s partnerom nisu postigli vrhunac, pa sada mogu da saznaju šta ih uzbuđuje, a šta ne, kao i koje dodire zapravo vole.

Nema drame ni straha od trudnoće

Život u paru uprkos svojim prednostima može biti jako naporan. Partneri treba da se međusobno usklade i prave kompromise, pa i po pitanju seksa zbog čega su svađe neizbježne. Bez seksa nema ni drame što će smiriti živce, ali nestaće i strah od neželjene trudnoće.

Više ćete cijeniti seks

"Sušn"i period uči vas kako više da cijenite seks. Jednom kad završi, uživanje pod pokrivačem biće intenzivnije nego prije, naročito ako se iskoriste vještine koje ste naučili istražujući vlastito tijelo.

Preporučujemo za Vas