ZA VIŠE UŽIVANJA

Erogene zone: Na ženskom tijelu treba dodirnuti ova mjesta

Svi znaju one najpoznatije erogene zone, ali na ženskom tijelu kriju se i neka manje poznata mjesta koja mogu donijeti puno zadovoljstva

27219 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Neki djelovi tijela i kod muškaraca i žena su osjetljiviji na seksualno nadraživanje od drugih djelova tijela. To su erogene zone. To je koncept koji datira još iz antičkih vremena. Prastari spis Kama Sutra je, zapravo, vodič za učenje vještine "vođenja ljubavi". Poželjno je da ljubavni par istraži erotsku mapu tijela partnera ili partnerke. Riječ je o jednom od uslova za pojačano uživanje u seksu.

Svi znaju one najpoznatije erogene zone, ali na ženskom tijelu kriju se i neki manje poznati djelovi koji mogu donijeti puno zadovoljstva. A kad je ona zadovoljna, poznato je, zadovoljan je i on.

Vrat

Ovo je područje jako osjetljivo pa poljubac u vrat izaziva nevjerojatan osjećaj. Lagani poljupci, nježno grickanje – budite oprezni da vam ne ostanu ljubavni ugrizi – u sekundi će rasplamsati strasti.

Donji dio leđa

Dodirivanje ili milovanje donjeg dijela leđa pomaže da se žena osjeća sigurno i zaštićeno. Dodatna ljepota kod ove vrste dodira krije se u činjenici da ne morate biti goli u krevetu da biste nježno dodirnuli svoju partnerku. Suptilno se može isvesti čak i na javnom mjestu.

Pregib lakta

Ovo područe je jako osjetljivo, jednako kao vrat. Međutim, za razliku od vrata ovaj dio tijela obično ne dobija dovoljno lpažnje iako nježan dodir ili poljubac na tom mjestu mogu proizvesti nevjerojatan osjećaj.

Ruke

U tantri kažu da se kroz ruke prenosi puno energije jer se tako osjeti toplota tijela. Prsti su veoma osjetljivi na dodir, što je razlog zašto dodirivanje i maženje mogu biti toliko dobri, a tu je i veliki emocionalni element. Držanje za ruke može pomoći da se žena osjeti sigurno i samopouzdano.

Mozak

Kada je riječ o seksu, uopšteno pravilo je da su muškarci vizuelni tipovi, a žene više mentalni. Malo bezobraznih riječi tokom akcije u krevetu, neće škoditi, naprotiv.