Problemi u seksu koji zapravo nijesu problemi

Parovi znaju da se svađaju zbog „problema“ u krevetu i često se takve stvari pretvore u probleme veće nego što zapravo jesu

11380 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Često se dogodi da imamo problema u spavaćoj sobi… Ili zapravo mislimo da su to problemi. Parovi znaju da se svađaju zbog „problema“ u krevetu i često se takve stvari pretvore u probleme veće nego što zapravo jesu.

Womenshealth piše o nekoliko stvari koje se događaju baš svakom paru, a zapravo nijesu problemi o kojima treba brinuti.

Nijeste raspoloženi za seks u isto vrijeme

Obaveze, posao, djeca, stres. Sve su to životne stvari kroz koje svaki par prolazi i teško vam je da se uskladite i odvojite vrijeme za sebe, a najčešća posljedica svega pomenutog je umor. Dogovorite se, napravite plan – umjesto sedam puta nedjeljno odvojite dvije večeri za sebe. Ako imate djecu, dok su na igranju ili na čuvanju u baka servisu, provedite nekoliko sati zajedno.

Želja za seksom vam opada nakon što ste dobili dijete

Sasvim normalno. Više nijeste vi u prvom planu nego vaše dijete. Svaki trenutak posvećujete njemu, pogotovo ako vam je prvo. Biće vam potrebno neko vrijeme kako biste se vratili u rutinu i fizički i psihički i naučili da odvajate trenutke za sebe i partnera. Laganim korakom i malo po malo brzo ćete doći na svoje.

Volite drugačije stvari

Ne treba ulaziti u detalje i nabrajati šta ko od vas može da voli više ili manje, ali stvar je u kompromisu. Ako partner hoće da radi nešto što vas čini iznimno srećnima i zadovoljnima, morate i vi njemu. Ono što dajete, to i dobijate, prenosi she.hr.

Ne možete da postignete orgazam

Ako ste pod velikim stresom i pritiskom sigurno ga nećete postići. Uz sav posao, obaveze, normalno je da ne možete isprazniti glavu jer vam u podsvijesti još uvijek stoji brdo situacija koje morate da riješite. Neka vas ovo ne zabrinjava nego probajte da se opustite što više možete i uživate s partnerom.

Bonus video: