Nije magija, ali pomaže: Rečenica kojom možete riješiti svaku svađu

Svađe i rasprave su u svakoj vezi normalne. Ako se apsolutno nikada ne svađate sa partnerom, možda nijeste potpuno iskreni i prirodni u odnosu

27260 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi smo različiti i svi imamo različite potrebe i želje i u redu je da povremeno uđemo u sukob. Ipak, važno je kako te sukobe rješavamo.

Ne postoji tajna formula koja bi garantovala uspjeh neke veze, ali postoje već isprobani savjeti koji drugima pomažu i koje možemo da primijenimo na sebi. Jedan takav je na svom Tik – Tok profilu podijelio psiholog i stručnjak za veze @Minful_Tom.

Prema njegovom mišljenju, samo šest rijeći vam mogu pomoći da na jednostavan način izbegjnete ulazak u dalju raspravu sa partnerom.

"Već nekoliko godina moja supruga i ja čim primijetimo da je ovaj drugi nezadovoljan, pitamo "Da li želiš utjehu ili rješenje?", kaže on u videu.

Ta rečenica im, tvrdi psiholog, u proseku 9 od 10 puta pomogne da izbegnu svađu, prenosi Večernji.hr.

Objasnio je da "utjeha" znači samo biti uz partnera i saslušati ga sa razumijevanjem, umjesto da odmah pokušavamo da riješimo problem.

"Tada ne tražimo rješenja i ne pokušavamo da pomognemo, već samo slušamo partnera", kaže on.

Svima nam je ponekad potrebno rame za plakanje i neko ko nas razumije, a planiranje partnera kako da riješe neki problem ponekad može biti iritantno. Neki put pak, kaže psiholog, svi želimo da nam neko zaista pomogne da pronađemo izlaz iz problema, pa to i pokušamo kada nam partner kaže da "želi rešenje".

Video sa ovim jednostavnim, a korisnim savjetom sakupio je više od milion pregleda i na hiljade komentara, a večini se dopao i odlučili su da ga isprobaju na sopstvenim vezama.

"Moj muž je trenutno pod velikim stresom, pa mi je baš ovo potrebno", napisala je jedna žena u komentaru, a neki komentari su bili da ih partner izluđuje kada im stalno nudi rješenje, a često im je samo potreban empatičan sagovornik.

Bonus video: