Još jedan pogled: Šta kod žena privlači muškarce?

Koje osobine i koje fizičke karakteristike privlače muškarce, jedna je od vječitih tema kada je riječ o muško-ženskim odnosima

14327 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Naravno, manje ili više će slagati muškarci koji kažu da im kod žena nije bitan fizički izgled, ali pored fizičke privlačnosti, postoje i određene osobine koje muškarce posebno privlače. Louanne Vard, stručnjakinja za veze, istraživala je i sa muškarcima koji nijesu u vezi provjerila šta oni zaista žele – koje su to osobine koje ih najviše privlače kod potencijalnih partnerki. Dobila je zanimljive rezultate, od kojih su neki pomalo uiznenađujući.

Iskrenost

Prema njenom istraživanju, ovo je najvažnija osobina koju muškarci traže kod žena. To je potvrdilo 21,3 odsto ispitanih muškaraca. Dakle, riječ je o ženi koja se ne plaši da se otvori i iskreno izražava svoja osjećanja.

Samopouzdanje

Ova osobina je na drugom mjestu sa 20% glasova. Partnerka kakvu muškarac traži zna šta želi i koristi svoj potencijal. Svjesna je da je u stanju da sama ostvari svoje ciljeve, ali joj podrška i ohrabrenje takođe mnogo znače.

Vesele osobe

Treća najvažnija karakteristika žene kakvu koju muškarci traže je, prema ovom istraživanju - da bude vesela osoba sa smislom za humor.

Četvrto mesto podijelile su sljedeće osobine: zahvalnost, pozitivnost, razumijevanje i ljubaznost. Iznenađujuće, lojalnost i posvećenost su tek na petom mjestu, i pokazala se važnom za samo 12,6 odsto učesnika. Iza ovih osobina su emocionalna inteligencija, a i obrazovanje.

Stvar koju muškarci ne traže tako često je - romantika.

Vord je zatim provjerila koje fizičke karakteristike najviše privlače muškarske. I dobila je još neke zanimljive rezultate. Umjesto očekivanih - usne, grudi, noge - dobila je sljedeće odgovore: 41,5 odsto muškaraca reklo je da su oči ono što prvo primijete. Uslijedio je osmjeh (29,6 odsto), a zatim zadnjica (12,2 odsto). Na četvrtom i petom mjestu su grudi (9,2 odsto) i noge (7,4 odsto), uz zdravu građu, zdravu kosu i lični stil. Naravno, kaže Vord, fizička privlačnost je važna i ona odlučuje da li će muškarac biti zainteresovan da bolje upozna ženu.

Bonus video: