Laži ili istine: Da li se muškarci stvarno zaljubljuju u velike grudi?

Partnera ili partnerku prihvatite onakvima kakvi jesu, a ako vam njihove mane previše smetaju, ostavite ih

7678 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predrasude su neodvojiv dio naših života i malo ko može da sasvim izbjegne njihov uticaj. Međutim, za bolji ljubavni život, sa sljedećih sedam zaista treba raskrstiti:

1. Samo jednom se ljubi

Ako mislite da je prirodno voljeti samo jednu osobu cijelog života, onda vjerujete u bajku o ljubavi koja traje beskonačno i pritom se jako varate. Čak i ako se bajka o vašoj ljubavi nedavno neslavno završila, prije ili kasnije, ponovo ćete upoznati osobu koja vam odgovara.

2. Moja ljubav će ga promijeniti

Partnera prihvatite onakvog kakav jeste, a ako vam njegove mane previše smetaju, ostavite ga. Potražite zrelu i stabilnu osobu, a ne nekoga koga još morate da učite pravim životnim vrijednostima.

3. Djeca učvršćuju brak

Ako želite da vaša bajka o ljubavi i srećnom braku opstane, patneru ili partnerki posvećujte isto onoliko vremena koliko ga dajete djetetu. Ako to uspijete, živjećete u pravoj bajci o ljubavi: partner će znati da ga još uvijek volite, a djeca će živjeti opušteno i srećno osjećajući ljubav u domu.

4. Prevara kao spas

U rijetkim slučajevima prevara može da poboljša vezu, ali čak i ako partner oprosti nevjeru, u ustima će mu ostati ukus izdaje, a u mislima nepovjerenje. Kad u vezi nestane poverenje, nema povratka.

5. Muškarci varaju češće od žena

I žene i muškarci varaju zbog sličnih razloga: traže nešto novo i uzbudljivo. Žene često imaju još jedan razlog: ako osjećaju da ih partner ne cijeni dovoljno, zagljaj će potražiti drugdje.

6. Žene ne mogu bez predigre

I žene uživaju u spontanom, brzom i strastvenom seksu, a preduga predigra često postaje dosadna. U svemu je potrebno pronaći mjeru.

7. Muškarci se zaljubljuju u velike grudi

Prema istraživanju britanskih prihologa, samo 25% muškaraca prvo procjenjuje veličinu grudi, a ostalih 75% prvo gleda lice i ruke. Više od velikih grudi muškarci cijene inteligenciju i smisao za humor.

Bonus video: