ČOVJEK SE UČI DOK JE ŽIV

Može pokvariti užitak: Ovu hranu treba izbjegavati prije seksa

Možda izgleda romantično podijeliti s partnerom sir narezan sir na kockice uz malo vina – ali to bi moglo da stane na put vašim planovima za ostatak večeri

6838 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stručnjaci za seks otkrili su koje vrste hrane smanjuju seksualni nagon i one koje bi partnera mogle odvratiti od aktivnosti u krevetu.

Salata i sirovo povrće

Iako je sirovo povrće dobro za zdravlje, takođe može biti teško varljivo i zbog njega se možete osjećati naduveno. Nikako nije jelo koje biste trebali konzumirati prije seksa.

"Poznavanje namirnica kojih se treba držati i onih na koje treba paziti prije nego što dobijete nalet strast može napraviti veliku razliku u tome kako izgleda vaš seks", objasnili su stručnjaci iz Love Honeyja.

"Određeno lisnato povrće poput kupusa, prokulice i kelja sadrži rafinozu koja je šećer koji tijelo ne vari sve dok ga bakterije u crijevima ne fermentiraju. Ovaj proces proizvodi gas zbog kojeg ćete se osjećati naduveno i ispuštaćete gasove više nego obično" objasnili su.

Začinjena hrana

Čak i ako se možete nositi s jakim začinima, oni i dalje stvaraju refluks kiseline, što znači da ćete se u spavaćoj 'igrati s vatrom', i to na više načina.

'"Začinjeno jelo nije idealna uvertira u seks, zato se klonite ljutih jela. Ona imaju potencijal da vas odtjeraju u WC i to više puta, a to nikako nije zavodljivo ni seksi", kažu.

Bijeli luk

Ako planirate seks, bijeli luk treba izbjegavati ne samo zbog zadaha, već i zato što "može uticati i na miris drugih tjelesnih tečnosti pa osim ako ne želite da vaš partner zna što ste pojeli za ručak, hljeb sa bijelim lukom sačuvajte za neki drugi dan.'

Pasulj

"Tijelo teško vari pasulj jer sadrži molekule šećera, što za rezultat ima gasove", rekli su stručnjaci.

"Najbolje je kloniti se svih vrsta mahunarki, jer, pored problema sa gasovima, većina ljudi se, nakon što se najedu mahunarki, osjeća tromo."

Žvake i bomboni s mentom

Ako ste na putu do nečije kuće, onda biste mogli pomisliti da će ubacivanje bombona s mentom ili žvakaće gume u usta povećati šanse za seksi provod.

Međutim, stručnjaci kažu da je to potpuno pogrešno. "Žvakanjem bez gutanja stvara se priliv vazduha koji e stvoriti gasove.'" To onda dovodi do pojačanog 'puštanja vjetrova' i još više podrigivanja nego inače" objašnjavaju.

Umjesto toga, najbolje je ponijeti četkicu za zube i dobro oprati zube prije početka 'akcije'.

Sir

Možda se čini romantičnim podijeliti sir narezan sir na kockice i malo vina – ali to bi moglo da stane na put vašim planovima za ostatak večeri. "Na sir treba posebno paziti, pogotovo ako vaše tijelo ne podnosi dobro laktozu", objašnjavaju stručnjaci.Potencijalni problemi s želucem mogu biti pravi šok kad se preselite u spavaću.

Neke vrste sireva bi još mogle da prođu, ali definitivno se treba kloniti moczarele, svježeg sira i rikote ako planirate noć punu strasti piše britanski Sun.