OZBILJAN PROBLEM

Kuda vodi sebičnost u seksu

Nije sebično ako se trudite da zadovoljite sopstvene seksualne želje, ali je sebično u potpunosti isključiti želje svog partnera
2619 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 06.02.2019. 19:32h

Seksualni život može biti siguran pokazatelj drugih odnosa među partnerima, naročito u slučajevima kada jedan od partnera brine samo o sopstvenom zadovoljstvu.

Nije sebično ako se trudite da zadovoljite sopstvene seksualne želje, piše Men's Health, ali je sebično u potpunosti isključiti želje svog partnera. Nema zabave ukoliko je partner sebičan u krevetu, odnosno ukoliko izbjegava ili žuri s predigrom, ignoriše ili ismijava vaša zadovoljstva, hvali se prijateljima o vašem seksualnom iskustvu ili ako vaš orgazam koristi kao mjerilo vlastitog uspjeha. Sve su to, navodi Men's Health, znaci da imate sebičnog partnera.

Kada je partner sebičan u krevetu, stručnjaci savjetuju da ne treba gubiti nadu jer još uvijek postoje načini da se problem riješi. Prvenstveno je, kako kažu, potrebno prepoznati sopstvene seksualne potrebe i ukazati na njih svome partneru riječima "stvarno bih volio" ili "želim da pokušam".

Važno je biti pažljiv u izboru vremena za razgovor o tome, jer bi pokušaj razgovora neposredno prije seksa mogao biti kontraproduktivan, a nakon seksa bi se mogao shvatiti kao kritika. Oba partnera bi trebala naći vremena za razgovor kad su odmorni, zasićeni i neuznemireni. Takođe, stručnjaci savjetuju da partneru ponavljate ono seksualno iskustvo koje vam se svidjelo.

Ipak, postoje okolnosti koje se ne mogu popraviti, a sebičnost tokom seksa može ukazivati na veće probleme u ličnosti vašeg partnera. To su situacije u kojima je najbolje prekinuti vezu.

"Ako ste u vezi u kojoj se stalno osjećate iskorištenim ili necijenjenim, a vaš partner ne želi da razgovara o tome ili učini bilo šta u vezi s tim, to su prilično jake indicije da biste trebali procijeniti šta uopšte radite u takvoj vezi", kazao je dr. Juan Camarena za Men's Health.

Preporučujemo za Vas