"Aaaah": Kako prepoznati da li žena glumi seksualni vrhunac - Vijesti.me
NE TAKO SITNA LAŽ

"Aaaah": Kako prepoznati da li žena glumi seksualni vrhunac

Tišinu i zbunjenost ponekad mogu da zamijene prenaglašeni zvuci, izazvani njenom željom da uvjeri partnera da uživa sa njim

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Seksolozi kažu da žene tokom života češće doživljavaju orgazam od muškaraca. I pored toga veliki broj njih ima problem u dostizanju seksualnog vrhunca zbog čega tokom seksualnog odnosa lažiraju orgazam. To lažiranje odaju sljedeći oblici ponašanja.

Disanje je previše usklađeno

Orgazam prate promjene ritma disanja, neobični izrazi lica, reakcije nad kojima mi nemamo kontrolu. Kada glume orgazme, žene kontrolišu disanje, ono se odvija po tačno određenoj liniji za koju smatraju da na pravi način odudara od uobičajenog disanja, prenosi N1.

Seks je tih, a lice zbunjeno

Orgazam najčešće prate glasni uzdasi. Kada on izostane, nema ni glasova u krevetu. Ono što, takođe, odaje da nije došlo do vrhunca, jeste i zbunjeno lice. Nije lako snaći se u toj situaciji, posebno ako žena ne želi da istinom povrijedi partnera.

Kontakt očima se izbjegava

Žena koja glumi orgazam nerijetko se osjeća krivom što se tako ponaša prema partneru. Ne voli da ga gleda u oči jer zna da će on u njenim očima primijetiti taj osjećaj krivice.

Pretjerane reakcije

Tišinu i zbunjenost ponekad mogu da zamijene prenaglašeni zvuci, izazvani njenom željom da uvjeri partnera da uživa sa njim.

Ne voli razgovore o orgazmu

Pojedine žene odaje i osjećaj neprijatnosti koji ispoljavaju kad god  neko o društvu započne razgovor o lošem seksu.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks