Ni fantastičan seks, ni smisao za humor: Ovo žene zaista žele - Vijesti.me
JEDNOSTAVNO JE

Ni fantastičan seks, ni smisao za humor: Ovo žene zaista žele

Na prvom mjestu je dobrota, a nakon toga, žene su kao poželjne osobine kod muškaraca navele podršku, inteligenciju, obrazovanje i samopuzdanje

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ne zaboravljate godišnjicu braka, spuštate dasku na wc- šolji? Zaista pohvalno i lijepo, ali znate li šta žene zaista žele od muškaraca? Ako mislite da je riječ o fantastičnom seksu ili odličnom smislu za humor, ostaćete razočarani. Naime, istraživanje je pokazalo da žene kod muškaraca, kao prioritet, traže dobrotu. 

Tokom istraživanja u organizaciji kompanija Clue, MyONE Condoms i Tanje Gerlach sa Univerziteta Göttingen ispitano je 68.000 osoba oba pola. Cilj ispitivanja je bio da se utvrdi koja je osobina ženama kod muškaraca najprivlačnija kada biraju cjeloživotnog partnera. Jedna se ističe kao prioritet širom svijeta, riječ je o dobroti. 

Nakon toga, žene su kao poželjne osobine kod muškaraca navele podršku, inteligenciju, obrazovanje i samopuzdanje.Sve su to osobine koje bi u "paketu" zadovoljile većinu žena kada traže partnera za cijeli život, zaključeno je. Atraktivno tijelo, ljepota i finansijska sigurnost pojavili su se tek sporadično kao prioritet.

"Odličan seksualni život, smisao za humor, privlačni izgled i dubok novčanik padaju u sjenku ako je muškarac prema ženi grub, neprijatan i ako njegovo ponašanje kože da se okarakterišekao ponižavajuće." navodi se


Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks