Postoji, vjerovali ili ne: Veza između krečenja i seksa - Vijesti.me
BOJE SU U NAMA

Postoji, vjerovali ili ne: Veza između krečenja i seksa

Od boje spavaće sobe može zavisiti koliko često ćete voditi ljubav

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Subotom u 23 sata budite pokraj supruge, djevojke ili prijateljice jer upravo su tad najviše raspoložene za seks, pokazalo je istraživanje britanskog časopisa Women's Health. Ali i boja zidova u spavaćoj sobi može rasplamsati strasti.

Parovi čija je soba ljubičastih zidova doživljavaju dvostruko više uživanja u krevetu, pokazalo je britansko istraživanje. Ako ne volite ljubičastu, poslužiće i crvena, kao i plava. Crveni zidovi podstakli su ljubavne susrete 3,18 puta sedmično, a sobe s plavim zidovima vlasnike su usrećile 3,14 puta.

Po svaku cijenu izbjegnite zelenu ili sivu jer te nijanse ubijaju strasti - seksa će biti najviše jednom, dvaput sedmično.

Dizajnerka enterijera Laurence Llewelyn-Bowen potvrđuje rezultate istraživanja i kaže: "Ako želite bezličan seksualni život, onda se odlučite i za bezlično obojene zidove".

Ako ste se odlučili na preuređenje, budite dosljedni i sobu uredite do kraja. Isto istraživanje pokazalo je da ljudi čiji su kreveti prekriveni svilenim ili satenskim čaršavima imaju najuzbudljiviji seksualni život, prenosi 24sata.hr.

Svila podstiče na strastveno vođenje ljubavi u prosjeku čak 4,35 puta sedmično u odnosu na pamuk, koje će se zbog "vrućih igrica" zgužvati svega 2,72 puta svake sedmice.


Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks