Šta otkriva njen profil na Facebooku: I kako da to iskoristite - Vijesti.me
POGLEDAJTE PAŽLJIVIJE

Šta otkriva njen profil na Facebooku: I kako da to iskoristite

Ako je objavila jedva nekoliko informacija o sebi, nemojte da preterujete sa ličnim pitanjima

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Fenomen društvenih mreža i Fejsbuk profila toliko je revolucionaran i toliko je promijenio našu međusobnu komunikaciju da mnogi nijesu ni svjesni razmjera promjene, a nauka ovim tek treba da se bavi. Šta rade na Fejsbuku govori mnogo o ljudima, istovremeno skrivajući kakvi su zaista. Stručnjaci tvrde da se na osnovu sadržaja koji pojedinac dijeli na društvenim mrežama, fotografija koje kači, mjesta sa kojih se 'čekira', grupa u koje se učlanjuje, načina na koji javno komunicira sa prijateljima, može formirati utisak o osobi. A ponešto se može i iskoristiti za prilagođavanje određenoj osobi ili njenim očekivanjima.

Profilna slika

Slika koju je djevojka koja vam se dopada postavila na Facebook zapravo vam govori šta ona traži od vas. “Njena slika sa prijateljima znači da želi da projektuje sliku raznovrsnog i interesantnog života”, kaže klinički psiholog dr Ebigejl Sen. “Postavljanje pitanja o njenim prijateljima i društvenom životu će je opustiti”, dodaje ona.

Sa druge strane, ako ima sjajnu i svjetlucavu sliku sa jasnim stavom onda vjerovatno morate da razmislite šta ćete da obučete. “Ovakva djevojka je veoma koncentrisana na svoju spoljašnjost i procjenjivaće vas po istim standardima”, kaže Sen i dodaje: “Zabavna slika reći će potpuno suprotno: da je ona mnogo više koncentrisana na humor i vašu ličnost, a ne na ono što nosite”, prenosi Men's Health.

Statusi na fejsbuku

Ako u svojim statusima detaljno objašnjava šta radi i gdje je, onda pažljivo izaberite mjesto za vaš sastanak. “Žena koja na društvenoj mreži detaljiše o svojim svakodnevnim potezima želi da se prikaže aktivnom i dinamičnom, čak i kada to nije.”, objašnjava Sen. “Izaberite provokativnu destinaciju za vaš sastanak ili večeru i pomisliće da ste uzbudjiv i interesantan dečko, baš onakav kakav joj treba”, dodaje Sen.

Ilustracija(Foto: Pixabay)

Lični podaci

Provjerite koliko je informacija o sebi odala. “Što manje detalja, to je devojka obazrivija”, kaže Sen. Ako je objavila jedva nekoliko informacija o sebi, nemojte da preterujete sa ličnim pitanjima.

Način na koji piše

Skraćenice, kolokvijalni izrazi i nedostatak poznavanja gramatike mogu da znače tri stvari: da je nepismena ili da je ekstremno zauzeta ili želi da mislite da jeste. “Pravilan govor u svim situacijama obično označava osobu koja je svjesna, ljubazna i vaspitana”, kaže Sen.

Pokažite joj da dijelite iste crte ličnosti.

Slike

“Atraktivnost rangiramo prema svojim prijateljima, pa ako na svom profilu ima slike sa atraktivnim prijateljima, onda je sigurna u sebe i puna samopouzdanja, a ako se nije tagovala na slici sa zgodnom ženom, onda ima manjak samopouzdanja, pa gledanjem drugih žena u izlasku s njom nećete zadobiti njeno povjerenje”, zaključuje Sen.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks