Tri vrste svađa koje su prethodnica raskidu - Vijesti.me
VRIJEME ZA KRAJ

Tri vrste svađa koje su prethodnica raskidu

Ukoliko se strast ugasila i umjesto da se volite, vi se uglavnom svađate, moguće je da je raskid već pred vratima

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Iako su svađe sastavni i neizbježni dio svake veze, postoje one koje su signal da nešto definitivno više nije kao prije. Više se ne raspravljate oko toga ko kome poklanja više pažnje i kako je neko od vas postupio u određenoj situaciji. Sada se vaše svađe vode oko mnogo ozbiljnijih problema, koji mogu ugroziti vašu vezu i i upozoriti vas da je vrijeme da se pripremite na raskid.

1. Seks

Parovi koji nisu zadovoljni svojim seksualnim životom najčešće se trude da to promijene, ali ne komentarišu to često, kako ne bi povrijedili partnera, već pronađu način da ponovo probude zaspale strasti. Ali, ako ovaj trud izostane i primijetite da vaš partner sve češće spava u drugoj sobi, da je gotovo uvijek umoran ili da nema vremena, ovo postane tema broj jedan svake vaše svađe. Ukoliko se strast ugasila i umjesto da se volite, vi se uglavnom svađate, moguće je da je raskid već pred vratima.

Ilustracija(Foto: Pixabay)

2. Komunikacija

Komunikacija je ključ svake srećne veze, a kada primijetite da postepeno izostaje povjerenje i oboje počnete da prećutkujete neke stvari, svađe mogu postati sve učestalije. Ni jedno od vas ne želi da se udaljite, ali oboje se sve više zatvarate u sebe i umjesto da razgovarate o problemima koji vas muče, oboje birate da o njima ćutite, a svađate se oko gluposti. Ovo je jedan od glavnih razloga što ćete prije ili kasnije oboje poći svako na svoju stranu.

3. Zajedničko vrijeme

Možete li da se sjetite početka svoje veze? Jedva ste čekali da svaki slobodan trenutak provedete zajedno. Sada baš i niste sigurni kada ste poslednji put imali vrijeme samo za vas. Oboje imate previše obaveza, a uz to birate da čak i slobodno vrijeme provedete u aktivnostima koje ne uključuju oboje. U nekom trenutku nekome od vas to će zasmetati i ovo će postati jedan od glavnih povoda za sve češće svađe.

Ukoliko ste vi osoba koja je prva primijetila da stvari izmiču kontroli, skupite hrabrost i donesite odluku o raskidu. Bolje da se jedno drugog sjećate po svemu lijepom što vam se dogodilo, nego da dozvolite da svakodnevne svađe unište vaše uspomene.


Najčitanije iz sekcije Ljubav i seks