Kolekcije će predstaviti domaće dizajnerke, ali i kreatori iz Argentine, Mongolije i Rusije

U okviru prvog dana 20. Nedjelje mode, gost će biti i srpska voditeljka Jelena Bačić – Alimpić, koja će promovisati svoju posljednju knjigu iz trilogije “Kazna za greh”.
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2016. 16:27h

Čuluntsetseg Čoibatar iz Mongolije, jedna je od dizajnerki koja će svoj rad predstaviti na crnogorskoj nedjelji mode, koja će početi sjutra (15. novembra), a trajaće do subote, 19. novembra.

Ona je na konferenciji za medije održanoj danas u hotelu CentraVille, otkrila više o svojoj kolekciji, ali o tome kako je došlo do njenog učešća na jubilarnoj, 20. Nedjelji mode.

"Moja prijateljica Tuja me je preporučila Srđi Lubardi kao učesnika za Nedjelju mode, što je za mene značajna prilika i veoma mi je drago što ću imati priliku da se predstavim na toj manifestaciji”, kazala je Čoibatar.

“Moja kolekcija je napravljena od kašmira, nosi francuski naziv 'Perle' (biser), jer je kašmir veoma luksuzan materija, koji se poput bisera može nositi kao nakit. On je ne samo lijep, već je i udoban”, objasnila je Čoibatar.

“Ne volim da koristimo vještačke i industrijske materijale, pa zato u kolekciji nema ni puno boja, jer kada se kašmir ofarba, on izgubi prvobitni kvalitet”, dodala je dizajnerka za “Vijesti”.

Olga Pogodina iz Rusije će se, kao i Čoibatar predstaviti na pomenutoj modnoj manifestaciji drugog dana, a za tu priliku ona je pripremila kolekciju od sedam modela.

“Zove se 'Zimsko veče' i u pitanju je kolekcija od prirodnog krzna. To su uglavnom kaputi i bunde od risa, lisice, rakuna, lame, vizona...”, opisala je Pogodina.

Na opasku da je njena kolekcija “prava ruska”, dizajnerka je istakla da nije kreirala bunde i kapute za Ruskinje, već žene iz Crne Gore.

“To je kolekcija za lokalnu, crnogorsku zimu, da bi žene iz Crne Gore mogle da je nose. Ja živim ovdje već godinu dana i direktnor Modne komore, Srđa je saznao da se bavim dizajniranjem krzna, pa je odlučio da me pozove. Desilo se slučajno, bili smo na kafi kada smo dogovorili detalje oko učešća”, otkrila je ona.

Pored domaćih dizajnerki Kristine Ilić (brend Hunt), Edite Nimanbegu, Sanje Bobar i Milene Vujačić, događaju je prisustvovala i Snežana Dakić, voditeljka i autorka emisije “Život u trendu” koja se od nedavno bavi i dizajniranjem odjeće.

“Ovo je premijera moje kolekcije 'U trendu, Snežana Dakić by Tenereza', jer još nije prikazana u Srbiji. Zapravo to je samo nekoliko modela iz kolekcije koja će biti dostupna u veleprodajama za cijeli region i ideja je da haljine i modeli budu dostupni savremenoj ženi koja živi našim standardom”, ispričala je ona.

“To je konfekcija koja je udobna, u trendu, šik i istče ono što treba, a negdje i prikriva ono što treba prikriti. Možda se od mene očekivalo da kreiram ekstravagantne stvari za visokoplatežnu klijentelu, međutim, mislim da ljudi koji imaju novca već imaju i puno izbora kada je u pitanju ono što bi kupovali”, odgovorila je Dakić.

U okviru prvog dana 20. Nedjelje mode, gost će biti i srpska voditeljka Jelena Bačić – Alimpić, koja će promovisati svoju posljednju knjigu iz trilogije “Kazna za greh”.

“Mislim da ću sa ovim završiti promociju, jer počinjem sedmu knjigu. Trilogija me je potpuno iscrpila, za nepunih godinu dana sam izdala tri knjige, devet mjeseci sam pisala bez prestanka i to je poduhvat koji sigurno neću ponoviti, jer me je koštao puno besanih noći, živaca i emocija”, tvrdi Bačić Alimpić, koja je dodala da je otkaz kao novinar dala 2013. godine i “nema namjeru da se vraća tom poslu”.

Pored pomenutih dizajnerki u okviru Montenegro Fashion Weeka predstaviće se Ejmerik Fransoa iz Francuske, Maja Velimirović Tošković i kosovski brend Walone Fashion Group, sjutra na Imanju Knjaz. Dok će druge večeri na istom mjestu svoj rad predstaviti i Nade Koljenšić i argentinski brend “Sarah Jessy Jones”, Dijega de Biasa i Eduarda Pereza Gonzalesa.

Treća noć, zakazana za 19. novembar koja će se održati u Capital Plazi, rezervisana je za Sanju Bobar i dodjela Montenegro Fashion nagrada.

Galerija

Bonus video: