NOVA MIS CRNE GORE

Tea Babić za Vijesti: "Modeling mi je samo hobi"

Babićeva kaže, da se utisci nakon izbora još uvijek nisu slegli, pa ne umije da opiše kako je probuditi se kao zvanično najljepša Crnogorka.
339 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2019. 07:26h

Podgoričanka Tea Babić, 19-godišnja studentkinja Pravnog fakulteta, u subotu je proglašena za novu mis Crne Gore.

Kako je otkrila u svom predstavljanju za čitaoce “Vijesti”, prije ovog takmičenja imala je modno iskustvo, ali je za nju ta profesija samo hobi.

“Bavim se modelingom već duže vrijeme, radila sam i u Milanu na velikom broju revija, ali i kod nas na Fashion Weeku i drugim modnim manifestacijama. Imala sam i brojna slikanja, ali na sve to gledam kao na hobi, jer mi je obrazovanje na prvom mjestu”, objasnila je mis, koja ne krije svoje ambicije.

“Takođe sam zainteresovana i za modni dizajn, ali bih prvo naravno da uskladim sve obaveze i da završim ovaj fakultet, prije nego što odlučim da i to studiram”, otkriva ona, a potom objašnjava kako se zainteresovala za modni svijet.

“Sa 14 godina sam počela da idem u školu manekenstva, ali to tada nije bilo toliko ozbiljno, bar prve dvije godine. Kasnije sam počela da sarađujem sa Srđom Lubardom, pa dobijala i ozbiljnije angažmane”, kaže ona i dodaje da je još sa pet godina išla u školice manekenstva, a desetak godina kasnije stigla je do modnih pista u Milanu.

“Tamo sam radila sa agencijom 'Woman', koja je po meni najbolja agencija u Milanu, radila sam slikanja za jedan njujorški sajt, za Dolce&Gabbana, Armani, Just Cavalli i druge....”, nabraja Babić, a zatim odgovara na pitanje, koliko joj je to iskustvo pomoglo na takmičenju.

“Ovo je svakako drugačije, ali mnogo mi je pomoglo to što imam iskustva, naročito kada se radi o fotografisanju, tu sam imala malu prednost da tako kažem. Ipak, tremu sam imala kao i ostale djevojke, jer ovo je nešto potpuno drugačije od revija. Kod njih je moj zadatak da predstavim to što nosim i kolekciju, koja treba da bude u prvom planu, a ovdje je trebalo da predstavim sebe u što boljem svjetlu”, ispričala je.

Babićeva kaže, da se utisci nakon izbora još uvijek nisu slegli, pa ne umije da opiše kako je probuditi se kao zvanično najljepša Crnogorka.

“Još nemam taj osjećaj. Uzbuđenja sam i ne mogu da povjerujem da sam baš ta koja će predstavljati Crnu Goru na izboru Miss World 2017. godine. Jesam se potajno nadala, ali nisam očekivala pobjedu, jer je bilo toliko lijepih djevojaka, mogu slobodno reći da se ne zna koja je ljepša od koje”, ističe ona i dodaje da je još manje očekivala da će pored titule najljepše biti proglašena za zaštitno lice hotela Moskva u kojem se održavalo takmičenje, ali i da će je novinarski žiri proglasiti za mis fotogeničnosti.

“Nisam očekivala tri lente, to mi je bio najveći šok i oduševljenje koje ne može da se opiše”, rekla je Babićeva, koja kao najljepše momente sa izbora izdvaja druženje sa ostalim djevojkama.

“Moram da istaknem da smo se lijepo slagale i nismo gledale jedna drugu kao konkurenciju. Sve je bilo predivno, ali i malo naporno. Sa druge strane portparolka ovog događaja, Nikolina Lončar pomogla nam je da se pripremimo, kao i da naučimo koreografiju”, priča mis, a zatim otkriva kakve su bile rekacije na pobjedu, njoj bliskih ljudi.

“Cijeli dan mi zvoni telefon. Svi su oduševljeni, naročito mama, tata i sestra”, kaže ona i otkriva svoje planove za naredni period.

“Imam godinu dana da se pripremim za svjetsko takmičenje što je dovoljno vremena. Raditi na humanitarnim akcijama i sebi, i potrudiću se da našu zemlju predstavim u što boljem svjetlu i pokažem njene ljepote”, obećala je ona.

Galerija