STARI RIVALITET

Tajra Benks: I danas se bojim Naomi Kembel

“Nervira me što se svi trude da dvije žene obojene kože okreću jednu protiv druge”
173 pregleda 0 komentar(a)
Tajra Benks, Naomi Kembel, Foto: Daily Mail
Tajra Benks, Naomi Kembel, Foto: Daily Mail
Ažurirano: 23.10.2016. 14:52h

Čuvena manekenka, kreatorka popularne rijaliti emisije “America's Next Top Model” i majka, Tajra Benks nedavno je u intervjuu za “Skavlan” norveško-švedsku emisiju pričala o svom odnosu sa koleginicom Naomi Kembel.

Kako je i sama istakla prošlo je dosta vremena od njenih prvih koraka koje je napravila na modnim pistama Pariza, ali se još uvijek sjeća, kako su je odmah uporedili sa slavnim supermodelom, koja je u to vrijeme bila jedna od najpoznatijih manekenki tamne puti.

Prema riječima 42-godišnjakinje, upravo je Kembel započela njihov 14 godina dug rat i rivalitet.

“Kada sam stigla u Pariz bilo je veoma teško. U početku mi je išlo dobro. A onda su svi iz modne industrije počeli da upozoravaju Naomi i govore joj: 'Čuvaj se, stiže Tajra Benks. Obrati pažnju na ponašanje, jer će ti mlađa koleginica preuzeti posao'”, prisjeća se početka svoje karijere Benks, koja je kasnije optužila Kembel i za maltretiranje, tvrdeći da ju je vrijeđala iza kulisa tokom revija, ali i da je prouzrokovala njen otkaz na nekoliko projekata iako, kada god bi se našle zajedno pred medijima, Kembel bi tvrdila da se ne sjeća tih momenata.

“Ipak razumijem Naomi. Nisu bili fer ni prema njoj, jer je bilo puno bijelih modela poput Kejt Mos, a opet niko nije upozoravao Kristi Tarlington, govoreći joj kako se pojavila djevojka koja će joj oteti mjesto. Sa druge strane ni njen odgovor nije fer i ja je se i danas plašim”, priznala je Benks.

Njih dvije odlučile su da izglade odnose kada je Benks pozvala Kembel u svoju emisiju 2005. godine, ali ipak, snimanje je obavljeno u studiju, bez publike.

Tada je u najavi ispričala da joj se ispunio dugogodišnji san, a to je da razgovara sa Naomi Kembel.

Međutim, ovo nije zaustavilo spekulisanje medija o njihovoj netrpeljivosti, naročito nakon što je Benks pokrenula “America's Next Top Model”, a Kembel u isto vrijeme postala članica žirija u sličnoj emisiji “The Face”.

“Nervira me što se svi trude da dvije žene obojene kože okreću jednu protiv druge. U modnoj industriji ima mjesta za puno žena. Nažalost, nekada to nije bio slučaj, pa se druga uvijek osjećala zapostavljeno. Sada sam veoma ponosna na Tajru i to što je uradila sa rijaliti emisijom”, poručila je nedavno Kembel.

Preporučujemo za Vas