Inspirišu me dame koje vole izazov

Kolekciju „First Temptation” predstavlja 25. oktobra u Beogradu, a 2. novembra u Podgorici
0 komentar(a)
Bojana Jovetić, Foto: Privatna arhiva
Bojana Jovetić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.10.2016. 12:27h

Bojana Jovetić uskoro će se prvi put predstaviti modnoj publici kolekcijom “First Temptation” i to na samostalnoj reviji u Beogradu 25. oktobra, a 2. novembra iste modele vidjeće i prisutni na modnoj manifestaciji Fashion Connection, na Imanju Knjaz u Podgorici.

O kolekciji, njenom predstavljanju, ali i interesovanju za modu, Bojana Jovetić, inače sestra proslavljenog crnogorskog fudbalera Stevana Jovetića, pričala je za Vijesti.

“Ljubav prema modi postojala je od malih nogu, za šta svjedoče moje slike iz djetinjstva, za koje bih danas rekla da su uglavnom modni promašaji”, uz smijeh priča Bojana.

“Ali jedno je ostalo isto - i tada sam voljela da eksperimentišem. Želja za radom u modnoj industriji se pojavila onog momenta kada sam shvatila koliko vremena posvećujem modi, modnim dešavanjima, svojim odjevnim kombinacijama, posjećivanju modnih stranica, modnih blogova i koliko me to čini srećnom. Vjetar u leđa mi je bila pozitivna kritika okoline na moj stil odijevanja”, nastavila je ona i ističe da je interesovanje za profesionalno kreiranje došlo tek nakon upisa fakulteta.

“Interesantno, pri upisu master studija, lomila sam se da li da se opredijelim za modu i upišem Polimodu u Firenci, ali sam se ipak odlučila za FON i Beograd. Tek nakon master studija sam upisala kurs dizajna na institutu Callegari, koji se nalazi u sklopu Akademije del Lusso u Beogradu”, objasnila je Jovetić, koja će se premijerno publici predstaviti samostalnom revijom.

“Moja prva revija održaće se u klubu Drugstore i u nju polažem puno energije i mnogo ljubavi. Sedam dana kasnije imaću posebno zadovoljstvo da se predstavim svom rodnom gradu, Podgorici, i tome se veoma radujem”, navodi ona i otkriva da je na kolekciji radila nešto više od četiri mjeseca.

“Naziv 'First Temptation' dosta govori i o tome šta me je inspirisalo, a ujedno je i poruka koju nosi sama kolekcija - izazov. Za mene je sve ovo bio veliki izazov i moja velika inspiracija su upravo dame koje vole izazov i koje ne osjećaju strah da ispolje sebe”, pojasnila je Jovetić, koja je pripremila više od 30 kreacija.

“Od materijala sam koristila svileni muslin, šantung svilu, pliš, kožu, elastični keper sa sjajnim premazima, kašmirsku trikotažu, kamel... a boje neka ostanu iznenađenje, da ne otkrivamo baš sve”, nagovještava uz osmijeh Bojana, čije su kreacije namijenjene ženama koje “vole moderan kroj, ali isto tako i vanvremensku klasiku”.

“Ženama koje vole da eksperimentišu i spajaju nespojivo, pa svaki od mojih modela mogu ponijeti u različitim prilikama”, poručuje ona.

Bonus video: