Revija Edite Nimanbegu na milanskom FWeeku

Revija Edite Nimanbegu zakazana je za 25. septembar
0 komentar(a)
Edita Nimanbegu, kreacija, Foto: MUHO URUČI
Edita Nimanbegu, kreacija, Foto: MUHO URUČI
Ažurirano: 23.09.2016. 17:39h

Dizajnerka Edita Nimanbegu učestvuje na prestižnom FWeeku, koji se održava u Milanu od 21. do 26. septembra 2016. Njena revija zakazana je za nedjelju, 25. septembar, istog dana kada će i svoje kreacije predstaviti Dsquared, Missoni, Stella Jean…

“U dogovoru sa Sabrinom Spineli, vlasnicom milanske modne agencije Fashio Art and More, predstaviću se sa devet kreacija jer je period za izradu bio jako kratak, s obzirom na to da je moja prethodna revija u Milanu bila 9. juna. Naziv kolekcije je “She Who Fell to Earth””, kazala je Nimanbegu Vijestima.

Ova Ulcinjanka završila je Fakultet vizuelnih umjetnosti na Univerzitetu “Mediteran”, na odsjeku grafički dizajn, a stoji iza modnog brenda “ED.EN”.

Kaže da je nakon uspjeha na prestižnom modnom događaju “Fashion Art & more” preko istih agencija uslijedio i poziv za nastup na bilanskom FWeeku. Navodi da je to jedan od četiri najvažnija modna događaja u svijetu, na kojem svoje kolekcije prikazuju neki od najpoznatijih modnih kreatora kao sto su Gucci, Cavalli, Prada, Etro…

“Budući da sam veliki zaljubljenik u modnu fotografiju, kolekcija je inspirisana prvenstveno radom poznatog modnog fotografa Tima Vokera, čiji modeli izgedaju poput modernizovanih princeza sa raskošnih dvorova, “prelivenih glazurom fantazije”. Takođe, inspiraciju sam pronašla i u dijelima slikara Gustava Klimta, koji je iznad svega slavio ženu kao ispunjenje svrhe života”, ističe Nimanbegu. Dodaje da je kolekcija zapravo logičan nastavak prethodne.

“To je priča o ženi koja nije sa ovog svijeta, ne pripada tu, ali pokušava da se prilagodi kako najbolje zna i umije. Međutim, za razliku od prošle kolekcije, biće romantičnijih momenata u vidu korišćenja nježnijih materijala poput svile i muslina obogaćenih ručnim radom, dok krojevi ističu ljepotu ženskog tijela”, otkriva ona.

U koloritu će, kako kaže, pored njoj nezamjenljive crne i zlatne boje, biti prisutni i vedriji tonovi.

“Ipak, ostajem dosljedna svom modnom izrazu koji podrazumijeva čiste forme, dakle modeli nisu opterećeni suvišnim detaljima, a prisutni su naravno i geometrijski oblici, naglašene oštre linije i volumen”, navela je Nimanbegu.

​Kolekciju “She Who Fell to Earth” dizajnerka će u novembru prikazati i na crnogorskoj nedjelji mode.

Bonus video: