Modni performans “ Bokeško srce” dizajnerke Vesne Krivokapić: Haljine sa stilom

“Ovo nije klasična kolekcija, ona je šarena, o odslikava moja lična osjećanja. Nisam profesionalni dizajner završila sam školu za internacionalnog stilistu, ali uvijek me je interesovao posao dizajnera"
187 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2016. 14:09h

Pod nazivom „Bokeško srce“ u ponedjeljak je na tvrđavi Forte mareo držani modni performans u okviru koga je modna stilistkinja i dizajnerka Vesna Krivokapić predstavila 35 modela, haljina i kompleta, iz kolekcija „Mia pervita“ i „Ljubav, vjera, nada“.Program je nazvan po istoimenoj pjesmi hercegnovskog Boka benda, autora Denija Deranje, a dizajnerka je istakla da je naziv performansa simbolika svega što radi.

Kolekciju Ljubav, vjera, nada predstavila je prošle godine na internacionalnoj smotri mode “Med Moda” na Siciliji - Caltanissettu “Teatro Margarita -Caltanissetta” manifestaciji koja je prošle godine organizovana dvadeseti put i gdje su Vesnini modeli, u jakoj konkurenciji bili veoma zapaženi.

Bilo je ovo prvo predstavljanje Vesne Krivokapić u u rodnom gradu i Crnoj Gori iako iza sebe već ima 12 zajedničkih i dvije samostalne revije širom Evrope.

Publika na Forte je vidjela vjenčanice i večernje, elegantne haljine, uglavnom od svile i čipke sa prepoznatljivim zlatnim koncem koji se koristi za izradu crnogorske narodne nošnje. Taj detalj je bio zapažen i pohvaljen u na reviji u Italiji . Iako taj konac koristi i njena koleginica, modna kreatorka Marina Banović, koja je sinoć bila u publici , Vesna Krivokapić ističe da se njihov rad razlikuje. Najveću pažnju izazvala je crno bijela večernja haljina izrađena od 38 različitih materijala, takođe prošivena zlatnim koncem. Podršku iz publike dao joj je i Nijaz Kovač iz Kaknja koji stoji iza proslavljenog brenda Diaz Kova prepoznatljivog po torbama od kože, koje radi bez šivenja i ručno oslikava. Jedna od manekenki nosila je njegovu torbu .

Vidno uzbuđena nakon revije, Vesna je istakla da iako kao kao modna dizajnerka i stilista već deceniju i po radi u Kopenhagenu i izlaže svoje modele, nikada nije imala veću tremu neko u Herceg Novom. Pokazalo se bez razloga, jer je publika toplo, sa odobravanjem i pohvalama pozdravila njen rad.

“Ovo nije klasična kolekcija, ona je šarena, o odslikava moja lična osjećanja. Nisam profesionalni dizajner završila sam školu za internacionalnog stilistu, ali uvijek me je interesovao posao dizajnera.Tako sam se usudila poslije mog prvog odlaska na Siciliju, gdje sam se predstaila sa posljednjom kolekcijom, da se oprobam u ovom poslu. To mi je dalo inspiraciju da nastavim”, kazala je Krivokapić.

Sve modele nosile su djevojke i manekenke iz Herceg Novog. Program je vodila Emina Vukićević, pjesnikinja i performerka .

Nakon Herceg Novog, kolekcije će biti izložene u Dubrovniku, a za tri mjeseca organizovaće izložbu u Kopenhagenu.

Galerija

Bonus video: