Katarina Zlajić sada kreira odjevne predmete i obuću

Not Just a Label je prošle i ove godine uvrstio među stotinu najboljih inovativnih dizajnera
214 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2016. 19:05h

Katarina Zlajić, do sada poznata kao kreatorka unikatnog nakita, odnedavno je počela i sa kreiranjem odjevnih predmeta i obuće, za čiju izradu kao i za minđuše, ogrlice i torbe koristi isključivo rajsferšlus, kristale, žicu koje oblikuje ručno.

Kako je u razgovoru za “Vijesti” otkrila neobične komade odjeće predstaviće na Belgrade Fashion Weeku, ali prije toga svoj nakit pokazaće u Milanu, u septembru.

“Odabrana sam od Not Just a Label u uži izbor, tačnije 50 najboljih inovativnih dizajnera iz cijelog svijeta, da predstavim svoju kolekciju u Milanu. Predstavljanje će biti preko kapsule Origin Passion and Belief koje će biti izložbenog karaktera”, kazala je Zlajićeva koju je Not Just a Label i prošle godine uvrstio među stotinu najboljih dizajnera, što je dovelo do njenog predstavljanja u Veneciji, za koje kaže da je “nevjerovatno iskustvo”.

“Ne sumnjam da će i ove godine Not just a Label napraviti sjajne stvari kada je podržavanje, promocija dizajnera i uspostavljanje veza u pitanju. Ovo je zaista jedinstvena prilika za mlade, a prije svega originalne i talentovane”, ispričala je ona, dodajući da će u Milanu predstaviti svoju posljednju kolekciju asesoara i nakita. Na pitanje da li se nada da će joj predstavljanje na inostranom tržištu pomoći prilikom ostvarivanja saradnje sa svjetskim dizajnerima ili želi kao i do sada da se u modni svijet probija samostalno, dizajnerka kaže:

“Kada su ovakva okupljanja u pitanju, nikada ne znate kakvu ponudu možete dobiti. Ipak sam sigurna da ću prihvatiti ono što u ovom trenutku bude najbolje za mene”.

Mjesec dana kasnije, sa potpuno drugačijom kolekcijom Zlajić će biti učesnik na Nedjelji mode u Beogradu.

“Komadi su avangardni, unikatni, luksuzni i rađeni su isključivo ručno. Takođe, osim odjevnih komada modeli će biti stilizovani u potpunosti, sa obućom, torbama i još nekim upečatljivim detaljima, rađenih posebno za ovu priliku, a koji su nastali u mom ateljeu”, pohvalila se ova umjetnica, koja bi svoje znanje mogla ubrzo usavršavati u Velikoj Britaniji.

“Ove godine sam iskazala interesovanje za master studije i poslala svoj portfolio na London College of Fashion, od kojih sam veoma brzo dobila povratnu informaciju i veliku naklonost prema mojim radovima, kao i otvoren poziv za apliciranje”, istakla je ona.

Međutim, za Zlajićevu, koja je kreirala i krunu za zvanično najljepšu djevojku u Crnoj Gori, ovdje nije kraj, jer planira prikazivanje svog rada i u drugim modnim centrima.

“Dobila sam takođe pozive za predstojeća modna dešavanja od Berlin Alternative Fashion Weeka, kao i TRANOI Fashion Trade Showa u Parizu. Nadam se da ću uspjeti da prisustvujem tim manifestacijama, ukoliko kolekcija na vrijeme bude pivedena kraju”, objasnila je ona i otkrila da će i ljubitelji mode u Crnoj Gori uskoro moći da pogledaju njene nove radove.

“Kolekcija će na jesen biti prikazana i u Podgorici, u vidu umjetničke instalacije”, obećala je Zlajićeva.

Galerija

Bonus video: