Kad se završi šou, plešem do jutra

Prema njenim, ali i riječima organizatora revija, manekenke se tretiraju kao sportisti koji idu na Olimpijske igre, kada su u pitanju pripreme
1 komentar(a)
Alesandra Ambrosio, Foto: Www.vogue.com
Alesandra Ambrosio, Foto: Www.vogue.com
Ažurirano: 05.06.2016. 14:55h

Da biti Viktorijin anđeo i održavati fizički izgled u skladu sa zahtjevima čuvenog brenda nije lak posao, sve više manekenki potvrđuje u svojim intervjuima, a njima se pridružila i Alesandra Ambrosio.

Jedna od manekenki čiji je ugovor sa brendom Victoria's Secret među najdužima, opisala je kako je povratila formu u skladu pripremajući se za godišnju reviju.

Ambrosio se naime pojavila na pisti u okviru Victoria's Secret revije 2008, samo tri mjeseca nakon što je rodila prvo dijete.

Prema sopstvenim riječima, brazilska manekenka jela je samo nekalorične obroke koji su joj dostavljani kući kako bi što prije povratila liniju koju je imala prije porođaja i tako bila u mogućnosti da učestvuje na jednoj od najbitnijih revija na svijetu.

“Imala sam samo tri mjeseca za gubitak viška kilograma. Bila sam na programu koji mi je dozvoljavao samo 1200 kalorija dnevno i mrzjela sam te obroke”, kazala je ona za The Edit.

“Sve je tako stresno u periodu priprema za Victoria's Secret šou. Veliki je pritisak na svima, ne samo kada su u pitanju uslovi za tjelesni izgled, jer se iz manekenki crpi i velika energija”, ističe manekenka.

“Moja omiljena stvar koju radim svaki put kada se završi šou je plesanje do jutra. Nakon revije imamo žurku na kojoj jedemo picu i pijemo alkohol, ali hrana nije najbitnija stvar o kojoj razmišljam. Nakon revije sam ponovo mlada, normalna i bezbrižna”, tvrdi jedna od najljepših žena na svijetu.

Ona je takođe otkrila i kakvo je njeno iskustvo kada su u pitanju posljedice prejedanja.

“Bilo je perioda, naročito dok sam bila tinejdžerka, kada sam bila u stanju da pojedem cijelo pakovanje keksa ili drugih slatkiša. Ali onda sam naučila sebe da to ne radim, jednostavno podsjećajući sebe kako sam se loše osjećala kada sam prošli put to učinila. Da, naravno, tu je i mogućnost gubitka posla, pa je i to imalo uticaja”, kazala je ona.

Prema njenim, ali i riječima organizatora revija, manekenke se tretiraju kao sportisti koji idu na Olimpijske igre, kada su u pitanju pripreme.

Kreativni direktor Vicotria's Secret, Sofija Neofitu Apostolu kazala je za Vog magazin 2013. godine:

“One su kao olimpijci. Moraju biti u savršenoj kondiciji”.

Model Adrijana Lima, koja je Viktorijin anđeo od 2000. godine, kako je kazala, devet dana prije revije pije samo proteinske šejkove, međutim osim ishrane mijenja se i način i tempo vježbanja.

“Zaista su intenzivne vježbe. Nije u pitanju količina vremena koju provedeš vježbajući, jer se to ne mijenja, ali se promijeni težina. Preskačem konopac, boksujem, dižem tegove”, požalila se bivša supruga srpskog košarkaša Marka Jarića, The Telegraphu.

Alesandra Ambrosio podijelila je svoje iskustvo, neposredno nakon što je Erin Hiterton u javnosti otkrila da nakon pet godina rada za Victoria's Secret odustaje od karijere, jer je na jedan trenutak, zbog pritiska da izgubi kilograme koji je trpjela, uzela u obzir i mogućnost da uopšte ne jede.

“Bila sam veoma depresivna jer sam morala veoma naporno da vježbam, a osjećala sam se kao da mi se sopstveno tijelo suprotstavlja”, napisala je ona u eseju za Motto.

“Došla sam do tačke kada sam stigla kući sa treninga i samo gledala u hranu razmišljajući da prosto ne treba da jedem uopšte”, ispričala je ona.

Bonus video: