Kako jeftino obnoviti garderobu?

Često nemamo dovoljno novaca da kupimo sve što poželimo, ali postoje neki trikovi koji će vam omogućiti da obnovite svoju garderobu svake sezone
2026 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šest savjeta kako ne potrošiti previše novca tokom šopinga je tu

1. Osnovni komadi svake garderobe

Osnovni komadi su oni koji se dobro kombinuju sa svima drugima u vašem ormaru. Na primjer, odlične farmerice, bijela majica ili crna rolka. Ako budete ulagali novac u te stvari, uvijek ćete imati šta da obučete Osim toga, ti se komadi i međusobno mogu dobro kombinovati.

2. Second-hand i outleti

Danas je IN posjećivati second-hand prodavnice. Razlog su i visoke cijene odjeće, niske plate i sveprisutna ljubav prema retro stvarima. Osim toga, u gomili neugledne odjeće možete pronaći i pravi dragulj, čak i markiranu odjeću. Dobro ih je posjetiti kada dobiju novu kolekciju. Ouleti, pak, prodaju odjeću iz starih kolekcija, ali ona nikad nije bila nošena. U njima možete pronaći brendiranu odjeću po povoljnim cijenama.

3. Kupovina preko interneta

Čime se, osim očiglednog, razlikuju internet kupovina i ona klasična? Na internetu uvijek imate dio odjeće koja se prodaje sa popustom! Ako vam je budžet ograničen, idite na internet! Osnovne komade tamo uvijek možete naći s popustom.

4. Instagram

Da, i na Instragramu brendovi reklamiraju svoju odjeću, često i po jeftinijoj cijene nego što biste je našli u prodavnici

5. Rasprodaje između sezona

Nemojte kupovati odjeću čim dođe u radnje, već pričekajte rasprodaje! One će brzo doći. Često ćete po cijeni jednog komada moći kupiti dva!

6. Razmijenite odjeću s prijateljima

U ormaru sigurno imate odjeću koju ipak ne želite da nosite, a vaš prijatelj isto. Zašto je ne biste razmijenili? Tako besplatno možete dobiti komad koji će vas oduševiti!

7. Šta treba da je u ormaru

Dobro pregledajte što sve imate u ormaru i dopunite ga neophodnim minimumom. Donosimo vam popis osnovnih komada koji će vam omogućiti da lako sastavljate modne kombinacije za svaki slučaj i svaku priliku. Naravno, trebaće vam nekoliko majica ili bluza, ali dovoljan vam je jedan kaput koji, ipak, treba da vam stoji savršeno. U vašem ormaru biste uvijek trebali da imate sljedeće komade:

  1. Majicu bez rukava
  2. Bluzu ili košulju
  3. Rolku
  4. Džemper
  5. Kardigan
  6. Sako
  7. Haljinu
  8. Suknju
  9. Pantalone
  10. Traperice
  11. Jaknu
  12. Baloner
  13. Kratak kaput
  14. Kaput
  15. Perjanu jaknu
  16. Baletanke
  17. Cipele
  18. Patike ili starke
  19. Čizme.
  20. Torbu
  21. Maramu
  22. Šal
  23. Kapu ili šešir

Bonus video: