Mona predstavila kolekciju za proljeće - ljeto inspirisanu boho stilom

“Dio boho estetike su rese i šniranje. To su detalji koji su se vratili iz perioda mladosti naših mama i to je prisutno na bluzama, suknjama haljinama i torbama”, pojasnila je dizajnerka Kristina Gajić.
399 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2016. 21:28h

Samostalnom revijom modne kuće “Mona” iza koje stoje dizajnerke Ana Leković, Kristina Gajić, Marina Korać, Ana Pavlović i Ana Tara Radonjić, otvoreno je prvo veče “17. Madam Maya Fashion Connectiona”, koje je večeras održano u podrumu vina “Šipčanik”.

Za tu priliku, dizajnerke su pripremile kolekciju za proljeće – ljeto, koja je bila inspirisana sedamdesetim godinama prošlog vijeka.

“To je boho ili boemski stil. Tu je prisutan hipi stajl, maksi haljine, floralni dezeni, od najsitnijih do najkrupnijih cvjetova... Ono što je važno za boho stil je da su modeli praktični, ležerni i udobni, pa se dobro osjećate u njima...”, kazala je za “Vijesti” Gajić.

“Važno je i da je korišćen prirodan materijal, jer tada možete nositi haljinu od jutra do mraka i po tome se razlikujemo od ostalih modnih dizajnera”, dodala je ona.

“Svake godine dolazimo i prikazujemo kolekciju za ljeto. Veliko je interesovanje, pogotovo ove godine za tašne i kožne jakne, a ono što je malo drugačije ovoga puta, je da imamo dosta atraktivnih modela. Neću da kažem mladalačkih, jer su se žene modernizovale u posljednje vrijeme i prate modu”, zaključila je dizajnerka.

I u muškim i u ženskim modelima, preovladavale su pastelne boje, teget – bijele pruge, a korišćeni su materijali kao što su koža, lan, pamučni puplin, svila, viskoza, a među detaljima svoj prostor su dobile i rese.

“Dio boho estetike su rese i šniranje. To su detalji koji su se vratili iz perioda mladosti naših mama i to je prisutno na bluzama, suknjama haljinama i torbama”, pojasnila je ona.

Modna manifestacija “Fashion Connection” nastaviće se u ponedjeljak, kada će u Dvorcu Petrovića kolekcije predstaviti Biljana Tipsarević, Dejana Lukić i brendovi Akatelijer i Adidas. Takođe će biti održana prezentacije Sanje Bobar, ali i revija studenata UDG-a, smjera moda i dizajn.

Prema riječima organizatorke Jasne Božović, svi zainteresovani moćiće da pogledaju izložbu od 27. aprila u 18 sati, a ona će trajati do 29.

“Kada je u pitanju prateći sadržaj, beogradski stilista i umjetnik Srđan Švelja će donijeti fenomenalne komade regionalnih modnih dizajnera i stilizovati slučajne prolaznike glavnog grada na dvije lokacije, 27. u Delta Cityju od 12 do 17 sati i 28. na trg Svetog Petra Cetinjskog u istom periodu”, pojasnila je ona.

Božović je dodala da svi zainteresovani, bez obzira na izgled i godine, mogu doći i dobiti stajling, profesionalnu šminku i frizuru, kao i fotografije, te se na desetak minuta osjećati kao pravi model.

Galerija

Bonus video: