Emina Jahović Sandal predstavila parfem, dizajneri nove kolekcije

“Ja sam uvijek dijelila žene na četiri vrste, ali ne na plave, crvenokose i tako dalje, već na žene koje su dinamične i sportske, one luckasta koje vole da plešu, dame koje vole i umeju biti voljene i vamp žene koje zavode”, ispričala je Emina, dodajući da je samim tim kreirala četiri različita mirisa koja su u skladu sa tim karakteristikama
128 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2016. 21:54h

Tokom prve večeri Mercedes-benz Fashion Week Montenegro manifestacije, publici u Šipčaniku, svoj rad predstavili su srpski dizajner Slobodan Bata Spasojević, crnogorske kreatorke Edita Nimanbegu, Milena Đurđić i Sanja Bobar, kao i brend IbraVu, ispred kojeg stoji Ibrahim Vukelj.

Čast da otvori reviju pripala je Spasojeviću koji je nedavno učestvovao na Nedjelji mode u Njujorku i Vašingtonu.

“Kolekcija nosi naziv 'Hard Angel' pa i u samoj kolekciji imamo tog 'jačeg', odnosno drugačiji pristup dizajnu, ali i tog 'anđela' koji je mekši. U pitanju je sukob tih elementa roka i rok muzike i nekih istorijskih kostima, jer ja volim da kombinujem ono što je jako i nešto što je suptilno”, kazao je ranije za Vijesti Spasojević.

Poslije njega uslijedila je revija Nimanbegu, koja se prvi put predstavila publici.

“Ovo što sam do sada čula je sve bilo pozitivno i nisam se nadala da će ljudi tako da reaguju. Sad čekamo kompetentne ljude da iznesu svoje mišljenje”, kazala je dizajnerka nakon revije.

Ona se pohvalila i da je neposredno poslije predstavljanja modela bilo zainteresovanih za kupovinu.

“Već su se javili, u bekstejdžu, što me veoma raduje. Moji modeli su u većini slučajeva nosivi. Ti što nisu su zapravo ja, ali pošto je kolekcija morala biti za prodaju odnosno nosiva, onda sam se odlučila za blažu varijantu”, otkrila je ona.

Osim Nimanbegu, crnogorska publika prvi put je mogla da vidi i kreacije Ibrahima Vukelja, rodom iz Crne Gore, koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, a kreacije predstavlja pod brendom IbroVu.

Prema njegovim riječima, inspiracija za modele koje je pokazao na crnogorskoj Nedjelji mode, bila je ljepota i moda sjutrašnjice.

“Počeo sam da dizajniram iznenada, to je došlo niodkuda. Diplomirao sam na njujorškoj Filmskoj akademiji, na odsjeku za muzičku i video produkciju. Jednog dana sam odlučio da napravim haljinu, da vidim šta će se desiti i kada sam je dizajnirao, pokazao sam je mojoj porodici. Njihova reakcija me je podstakla da nastavim”, ispričao je on.

Na pitanje zbog čega se odlučio za dizajniranje garderobe za žene, umjesto za muškarce, Vukelj je objasnio:

“Odrastao sam gledajući Sindi Kraford na naslovnicama magazina i to je imalo uticaj na mene. Želio sam da te naslovnice prenesem u stvaran život”.

Prvo veče bilo je rezervisano i za Sanju Bobar, koja je, kao što je ranije i objasnila za Vijesti ovoga puta umjesto ručnog rada, akcenat stavila a jednostavnost modela.

“Naziv kolekcije je „Dear to Wear“ pa sam se i ja usudila da ovoga puta mojim kreacijama pokažem nešto drugačije i smjelije kada su u pitanju boje i sama izrada haljine. Boje koje dominiraju su žuta, kraljevsko plava, ciklama, a naravno tu se nalaze i prateće pastelne boje kao što su bijele i bež “, pojasnila je ona.

Veče je zatvorila kreatorka Milena Đurđić, koja ni ovoga puta nije odustala od svog zaštitnog znaka – funkcionalnosti modela, kako u smislu nošenja na više načina, tako i u izgledu koji se može uklopiti u svaki dio dana.

“Akcenat je na koži i to je novina kada je atelje MĐ u pitanju. Ja nisam neko ko puko prati trendove, već modifikujem trend na svoj način, a ovoga puta sam to uradila sa prugama koje su mi 'lajt motiv'”, kazala je ranije Đurđić.

U prvim redovima tokom revije, između ostalih bila je i srpska pjevačica Emina Jahović Sandal, koja je tom prilikom predstavila i svoj novi parfem i kozmetičku liniju za tijelo “Loud”.

“Ja sam uvijek dijelila žene na četiri vrste, ali ne na plave, crvenokose i tako dalje, već na žene koje su dinamične i sportske, one luckasta koje vole da plešu, dame koje vole i umeju biti voljene i vamp žene koje zavode”, ispričala je ona, dodajući da je samim tim kreirala četiri različita mirisa koja su u skladu sa tim karakteristikama.

“A ja koristim sva četiri, jer se u svima pronalazim i mislim da svaka žena u sebi krije sve te karaktersitike”, pojasnila je ona.

Emina je otkrila i da je uživala u modnom dijelu večeri, te da su joj se dopale kreacije svih dizajnera.

“Svi su mi se dopali, jer su svi bili drugačiji. Vidjela sam dosta svjetskih revija i dosta toga što se tiče mode, a večeras je bilo sve na zavidnom nivou. Svi dizajneri su imali svoj pečat bilo da je moj ukus ili ne...”, izjavila je pjevačica.

Galerija

Bonus video: