MERCEDES-BENZ FASHION WEEK MONTENEGRO

Nedjelju mode otvaraju Bata Spasojević, Milena Đurđić, Sanja Bobar i drugi dizajneri

„Za ovu nedjelju mode inspiracija mi je bila prvi crnogorski sitkom 'Dojč kafe', na kojem sam radila kao kostimograf. Nećemo definitivno vidjeti iste odjevne komade, već nešto iz ugla modnog dizajnera. Svakako jedna moderna i urbana priča kao što je i serija“, kazala je za Vijesti crnogorska kreatorka Milena Đurđić.
123 pregleda 2 komentar(a)
Milena Đurđić, Foto: Privatna arhiva
Milena Đurđić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.04.2016. 16:04h

Kao najava prvoj večeri „Mercedes-Benz Fashion Weeku“ koja će se održati sjutra veče u 20.30 sati u podrumu vina Šipčanik, danas je u hotelu Podgorica organizovano „Druženje sa medijima“, tokom kojeg su dizajneri učesnici otkrili detalje o kolekcijama koje će predstaviti.

„Za ovu nedjelju mode inspiracija mi je bila prvi crnogorski sitkom 'Dojč kafe', na kojem sam radila kao kostimograf. Nećemo definitivno vidjeti iste odjevne komade, već nešto iz ugla modnog dizajnera. Svakako jedna moderna i urbana priča kao što je i serija“, kazala je za Vijesti crnogorska kreatorka Milena Đurđić.

„Akcenat je na koži i to je novina kada je atelje MĐ u pitanju. Biće prepoznatljivih momenata kao što su konstrukcije i modifikacije, odnosno mogućnost da se modeli nose na više načina. Ja nisam neko ko puko prati trendove, već modifikujem trend na svoj način, a ovoga puta sam to uradila sa prugama koje su mi 'lajt motiv'“, pojasnila je ona.

Prema njenim riječima, ona je ostala dosljednja ranijem radu, pa će i ovoga puta njena kolekcija sadržati modele koji će moći da se nose u svako doba dana.

„Biće to kolekcija koja je za druženja, ispijanja kafe, šetnje gradom, za koktele, prijeme... dakle može da se ponese u svim segmentima jednog dana“, rekla je Đurđić, koja je na pitanje da li će se na pisti možda naći i glumci iz serije „Dojč kafe“ odgovorila da su se „uloge ipak zamijenile“.

„Ovoga puta glumci će da gledaju. Oni će sada biti iza kamera, a kolekcija koja je inspirisana njihovim likovima biće u prvom planu, pa će moći da vide kako je to njihov kostimograf doživio, osjetio i na kraju prikazao i ispričao priču“, istakla je dizajnerka.

U okviru crnogorske nedjelje mode, publici će se prvi put predstaviti i Milena Vujačić, koja je kao svoju prvu kolekciju pripremila toalete i kombinacije za specijalne prilike.

„Kao moju prvu kolekciju pripremila sam 17 prelijepih odjevnih komada, nadam se da će se dopasti publici i sve je „ready to wear“ u smislu da je sve nosivo“, kazala je ona i dodala da su u fokusu bile kreacije za maturantkinje i polumaturantkinje.

„Kolekcija je osmišljena da se proda sjutradan, a vidjećemo da li će se to i desiti. U pitanju su večernje toalete, ima i kratkih haljinica, tu je i kombinezon, šorčići, đile, bluze... Ima raznih kombinacija, ali svakako ima najviše haljina...“, istakla je Vujačić.

Prva noć rezervisana je i za Sanju Bobar, koja je kako kaže, ovoga puta za ljubitelje mode „spremila nešto potpuno drugačije“.

„Naziv kolekcije je „Dear to Wear“ pa sam se i ja usudila da ovoga puta mojim kreacijama pokažem nešto drugačije i smjelije kada su u pitanju boje i sama izrada haljine. Boje koje dominiraju su žuta, kraljevsko plava, ciklama, a naravno tu se nalaze i prateće pastelne boje kao što su bijele i bež“, otkrila je ona i dodala da je ovoga puta izostao ručni rad, jer se fokusirala na eleganciju i jednostavnost prilikom izrade haljina.

Najavi događaja prisustvovao je i srpski dizajner Slobodan Bata Spasojević, koji će otvoriti prvo veče crnogorske Nedjelje mode.